2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

„A javításokkal újabb hibákat sikerült kreálni”

2017. január 12., csütörtök 09:25, frissítve: csütörtök 11:18

Teljesen átláthatatlan módon készülnek az új tankönyvek, mióta az állam monopolizálta a tankönyvpiacot, így azt sem tudni, hogy egy-egy hibás kiadványnak ki a szerzője, a szerkesztője, ki a felelős – mondta Magyarország élőben című műsorunkban Repárszky Ildikó.

A Történelemtanárok Egylete bizottmányi tagja szerint, míg korábban minden tankönyvnek ismert volt a szerzője, és, hogy a kiadó részéről ki szerkesztette a kiadványt, most úgynevezett „tananyagfejlesztők” készítenek szakmai anyagokat, de hogy ezekkel az Oktatásfejlesztési Intézetben mi történik, már senki nem ismeri pontosan.

„Amik most itt az elmúlt napokban előkerültek, például földrajzkönyvek kapcsán: nem lehet tudni, hogy hogyan kerülnek bele bizonyos dolgok. Mi sem tudjuk, hogy egy-egy térképért, ábráért ki a felelős. Ki az, aki azt csinálta, miért az került be, miért van az, hogy az ábra ellentmond a mellette lévő kérdésnek, vagy a térképeknek. Valahogy ez a szerkesztési átlag, aki ezt igazából tankönyvvé érleli, azt a személyt nem látjuk, illetve csak a végeredményét látjuk, hogy nem sikerült kellőképpen megérlelni” – fogalmazott.

Tekintse meg a Repárszky Ildikóval készült beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!