2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

A fogvatartottak is részt vettek a börtön bővítésében

2015. március 16., hétfő 18:51, frissítve: hétfő 18:52

46 férőhelyes szárnyat adtak át a Kozma utcai gyűjtőként ismert börtönben, a 420 milliós beruházás tavaly nyáron kezdődött, a munka kezdeti szakaszában a fogvatartottak is részt vettek.

Egy hete a strasbourgi bíróság kimondta, a 140 százalékos túltelítettség miatt emberek ezrei töltik megalázó körülmények között büntetésüket Magyarországon. Jogászok szerint a magyar állam vagy milliós kártérítéseket fizet rabok ezreinek, vagy elengedi börtönbüntetésük egy részét. A bíróság előtt még több száz hasonló eset van.

– A kormányhatározat szerint 2019-re el kell érnünk a 19 ezer férőhelyet Magyarországon, az uniós normák szerint. Jelenleg is folynak építkezések, jelenleg is áll tervezés alatt börtön, az ütemterv szerint haladtunk eddig is. A következő héten Martonvásáron adunk át egy intézetet, aztán egy solti helyszínen egy plusz épület építése van folyamatban a meglévő börtönön, a kerítésen belül, illetve Miskolcon lesz egy több mint 450 fős férőhelybővítés – közölte Schmehl János, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának parancsnokhelyettese.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!