2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

A fiatalokkal védené meg az országot Orbán Viktor

Hír TV

2018. március 25., vasárnap 09:30, frissítve: vasárnap 22:46

A fiatalok felé nyitna Orbán Viktor – aki a tüntető diákokkal nem állt szóba. A kormányfő fidelitaszosokkal kocsmázott, ahol a szabadságról beszélt nekik. A közúton való sétálásért 50 ezer forintra megbírságolt diákokról nem ejtett szót.

Diákok ezrei tüntettek március 15-én a modern oktatásért. A fiatalok a tüntetés befejezéseként az Operától átvonultak a Nemzeti Múzeumhoz, ahol a Nemzeti Dallal véget ért a demonstráció. Néhányan azonban ezután a Nagykörúton vonultak – a rendőrök körbezárták maroknyi csoportjukat a velük lévő újságírókkal együtt, és szabálysértésre hivatkozva igazoltatni kezdték őket. Az 50 ezres bírságokat a napokban sorra postázzák.

Velük nem, más fiatalokkal viszont a kampányhajrában már szívesen szóba áll a miniszterelnök. Orbán Viktor Facebook-oldalán számolt be a fidelitasosokkal közös kocsmázásról - ahol épp a szabadságról beszélt.

„Fiatalokkal szabadság nélkül – olyan nincsen. Tehát nekünk mindig a szabadság oldalán kell állni. Szabadság mellett mindenképp szükségünk van egy saját hazára is. Ezt kell világosan elmondani, és szerintem a mostani választásnak a tétje az, hogy Európa egy olyan kontinens lesz-e, amelyben mindenkinek meglesz a saját hazája. Ha elhibázzuk akkor a Maguk jövőjét hibázzuk el” – mondta a kormányfő.

A diáktüntetéseket szervező Független Diákparlament szerint az nem számít párbeszédnek, hogy a miniszterelnök a Fidesz ifjúsági szervezetének tagjaival beszél.

„Mi azt szeretnénk, ha ez egy olyan ország lenne, amiben a fiataloknak helye van, és amelyben a fiatalokról nem döntenek nélkülük. Nagyon remélem, hogy Magyarország miniszterelnöke – akárki is jelenleg, akárki is lesz a jövőben – belátja, hogy az nem párbeszéd, hogy keresünk saját biodíszleteket, és azokkal eljátsszuk a tárgyalást, hanem valóban meghallgatja a fiatalok hangját” – mondta Tarnay Kristóf Ábel, a diákparlament szóvivője.

Orbán Viktort a diákok korábban a miniszterelnök-jelölti vitára is hiába hívták, azon csak az ellenzéki jelöltek jelentek meg.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!