2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:05

A bűncselekmények áldozataira emlékeztek

2015. február 22., vasárnap 15:17, frissítve: vasárnap 15:51

Szentmisével emlékeztek délelőtt Miskolcon a bűncselekmények áldozataira. Február 22-ét az Európa Tanács nyilvánította emléknappá 1990-ben, hazánk 9 évvel később csatlakozott a kezdeményezéshez.

Szentmisével emlékeztek a miskolci Mindszenti templomban a bűncselekmények áldozataira. Palánki Ferenc, az Egri Főegyházmegye püspöke arról beszélt a híveknek, hogy a bűn forrása a mások iránt való közömbösségből ered, ami ellen a szeretettel lehet csak védekezni. „Ezt tudjuk mi a tanításunkkal a nevelésünkkel a fiatalokkal való foglalkozással terjeszteni. Ezt szeretnénk, ezt szolgáljuk, és cél, hogy minél inkább  rádöbbenjenek az emberek, hogy nem az erőszak, nem a szeretetlenség vezet el a boldogsághoz, hanem a szeretetnek az útja” – mondta Palánki Ferenc.


Vereckei Csaba megyei rendőrfőkapitány elmondta, hogy manapság bárki áldozattá válhat, erre pedig fel kell készülni. Ezért a rendőrség szorosan együttműködik az egyházakkal is. „A vidéki kapitányságokon szolgálatot teljesítő kollégáim rendszeresen tartanak előadásokat templomokban, szentmiséken, istentiszteleteken. Itt megcélozva azokat a veszélyeztetett csoportokat és korosztályokat, akik leginkább ki vannak téve annak, hogy bűncselekmények áldozatává váljanak” – fogalmazott a rendőrfőkapitány.

Február 22-ét az Európa Tanács nyilvánította a Bűncselekmények Áldozatainak Napjává még 1990-ben. Alkalmat teremtve ezzel az emlékezésre és a társadalmi összefogásra. „Oda kell figyelnünk egymásra. Politikusoknak, rendőröknek, papoknak, civileknek mindenkinek. Ez egy ilyen alkalom. Az ima erejét használjuk fel közösen” – nyilatkozta Csöbör Katalin országgyűlési képviselő.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében már számos bűnmegelőzési módszert alkalmaznak, szakemberek szerint ennek is köszönhető, hogy az ismertté vált bűncselekmények száma évek óta csökken.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!