2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Napindító 04:00

A BKV és a vasutasok munkáját is nehezíti a kialakult helyzet

2015. szeptember 2., szerda 18:46, frissítve: szerda 19:40

A BKV-dolgozók és a vasutasok munkáját egyaránt megnehezíti a Keleti pályaudvarnál kialakult helyzet. A szakszervezetek azonnali intézkedéseket várnak a munkáltatóktól a munkakörülmények javítására. A vasutasok például több pihenőidőt kérnek azoknak a kollégáiknak, akik rendszeresen a menekültekkel túlzsúfolt vonatokon dolgoznak.

Napok óta zárva van a BKV buszvezetőinek a pihenésre és tisztálkodásra kijelölt helyisége a Keleti pályaudvarnál. A dolgozók egyszerűen nem férnek oda a bejárathoz, de nem is szívesen közlekednének a menekültekkel tömött aluljáróban. A vállalatnál naponta 40 ember munkáját nehezíti a kialakult helyzet.

„Nem jönnek be ide a járművek, hanem adott esetben kint fordulnak meg az Ötvenhatosok terén és a Lehel téri piacnál tudnak pihenőt eszközölni, bár – idézőjelben – a gyors szükségleteiket nem tudják kielégíteni most sem rendesen” – nyilatkozta Szabó István, a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

A vasutasok arra hívják fel a figyelmet, hogy a túlzsúfolt vonatok a közlekedés biztonságát kockáztatják, és a dolgozók az egészségüket is féltik. „A kollégáink egészségét is féltjük, hiszen komoly leterheltség alá kerülnek ezekben a szolgálatokban, és olyan tömeggel kell szembenézniük, amelyben nem tudjuk, hogy ki milyen egészségi állapotban érkezik erre a vonatra” – közölte Halasi Zoltán, a VDSzSz Szolidaritás elnöke.

A Keleti pályaudvarnál szerdán sem javult a helyzet: mintegy 1500-an várnak arra, hogy továbbutazhassanak Ausztria irányába.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!