2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk 17:30

A Bahamákon nyaral, de szociális lakásban él a képviselő

Hír TV

2015. február 8., vasárnap 15:20, frissítve: hétfő 10:32

A Bahamákon nyaral, de szociális lakásban él Soós Antal, Tiszaföldvár jobbikos önkormányzati képviselője. A politikus Célpont című műsorunknak azt mondta, 15 éve spórol arra, hogy eljusson a Karib-tengerre. Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője ugyanakkor azt mondta, vizsgálatot indítanak Soós ellen.

Homokos tengerpart, napfény, pálmafák – decemberben nyaralt a Bahamákon Soós Antal, Tiszaföldvár jobbikos önkormányzati képviselője. A politikus két hetet töltött a családjával a karib-tengeri szigeteken. Egy ilyen luxusutazás ára több millió forintra is rúghat. A politikus a Célpont riporterének azt mondta, 30 ezer forintért bérlik az ingatlant és amit a lakhatáson megspórol, azt utazásra költi.

Soós Antal: – Gazdasági alapon lakunk itt.
Riporter: – És ez mit jelent, hogy gazdasági alapon?
S. Á.: – Azt, hogy ugyanúgy fizetünk lakbért, mint bárki, aki kiveszi, ha munkahelye van lényegében, a lakást. A másik, aki szociális alapon van, azok a rászorulók, akik nem érik el a minimálbért, ők az alsó szinten vannak, de ezt az önkormányzatnál bármikor meg lehet nézni.
R.: – És ez a gazdasági alapon ez mit jelent, milyen összeg?
S. Á.: – Ez 30 ezer forint szinte, 30 ezer forintos lakbér – nyilatkozta Tiszaföldvár jobbikos önkormányzati képviselője.

A férfi állítása szerint a számos közéleti tisztsége mellett földműveléssel is foglalkozik, ebből is van bevétele. „Hogyha az ember elmegy valahova nyaralni, mert teszem föl 15 év alatt összerakott annyi pénzt, mert ez a szíve vágya, hogy elmenjen és akkor ezt meg tudja csinálni, akkor nekem most el kellene számolnom?” – tette fel a kérdést a jobbikos önkormányzati képviselő.

Soós Antal a tiszaföldvári önkormányzat több bizottságában elnöki posztot tölt be, és tagja a megyei közgyűlésnek is. „Ő felrak egy képet a Facebookjára, hogy ő a Bahamákon nyaral. Egy önkormányzati képviselő” – fogalmazott Csontos Lajos volt Jobbik-tag.

A luxusutazáson volt párttársai is kiakadtak, a Jobbik vezetése pedig vizsgálatot ígért. „Egészen biztos, hogy ki lesz vizsgálva, és hogyha az bizonyosodik be, hogy a képviselőnk bárhol, bármilyen szinten hibázott, akkor egészen biztos, hogy a párt valamelyik vonatkozó testülete le fogja folytatni a vizsgálatot, és nyilvánvalóan következménye is lesz” – nyilatkozta Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője.

Soós Antal ellen képviselőtársai egyszer már méltatlansági eljárást is indítottak, mert a NAV adatbázisa szerint adótartozása volt. Ezért a megbízatását is visszavonhatták volna, de a jobbikos politikus akkor kifizette az összeget.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!