2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

25 év fegyházra ítélték a halálkamionper fő vádlottjait

Hír TV

2018. június 14., csütörtök 13:30, frissítve: csütörtök 21:02

Elsőfokú ítéletet hirdetett a Kecskeméti Törvényszék a parndorfi halálkamion néven ismert büntetőügyben. Az embercsempész banda fő vádlottjai 25-25 év fegyházat kaptak, valamennyien külföldi állampolgárok.

A teljes büntetést le kell ülniük, a bíróság megtiltotta, hogy feltételesen szabaduljanak. A bandát egy afgán férfi irányította, a kamiont pedig bolgárok vezették. 2015 augusztusában, a migrációs válság idején 71 menekültet zsúfoltak be a déli határ közelében egy hűtőkocsiba.

Az áldozatok röviddel az indulás után megfulladtak: hiába dörömböltek, a vádlottak nem nyitották ki a raktér ajtaját, hogy levegőhöz jussanak. A holttestekkel teli kamiont a magyar-osztrák határtól nem messze, a bevásárlóközpontjáról ismert Parndorf közelében magára hagyták.

„A cselekvési lehetőségeik ellenére egyik vádlott sem tett semmit, ténylegesen passzívak maradtak. Még az elemi meggyőződési kötelezettségüknek sem tettek eleget, akkor sem, amikor negyedrendű már Ausztria területén az autópálya leállósávjában otthagyta a szállítójárművet az addigra egyébként már életüket vesztett sértettekkel. Az emberölés esetében több szempontból is súlyosabb a minősülés” – közölte a Kecskeméti Törvényszék tanácsvezető bírója, Jádi János.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!