2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

24 óra alatt kellett előrukkolniuk a legjobb megoldással

Hír TV

2018. május 19., szombat 21:07, frissítve: szombat 22:43

Az energiatakarékosság mellett a rászorulókon is segíthet az az alkalmazás, aminek az ötlete megnyerte az E.ON és a Design Terminál 24 órás ötletversenyét. A döntőbe jutott csapatok 3 percben mutatták be az energiafogyasztással kapcsolatos ötleteiket, amit egy 5 tagú szakmai zsűri értékelt.

Az utolsó pillanatokban is a prezentációkra készültek az E.ON és a Design Terminál közös rendezésű ötletversenyén. A döntőbe jutott 15 csapat 24 órát kapott arra, hogy az ötleteiket kifejlesszék.

„Nem mondom, hogy teli vagyok energiával, egy óra alvás volt, de az segített. Lényegében folyamatosan dolgoztunk, amikor volt rá erőnk. Próbáltuk hajtani magunkat, amíg tudtuk” – fogalmazott az egyik résztvevő a Hír TV-nek.

Miután letelt a 24 óra, a csapatoknak 3 percben kellett meggyőzniük a zsűrit arról, hogy hosszútávon is érdemes foglalkozni a koncepciójukkal. Ezután pedig a zsűri tett fel kérdéseket a projektekről.

A győztes csapat tagjai végül azzal győzték meg őket, hogy olyan alkalmazáson dolgoztak, ami egyszerre spórol energiát, és segít a rászorulóknak.

„Kicsit kilógott a sorból (a győztes – szerk. megj.). Nagyon újfajta megközelítéssel érkeztek ide hozzánk egy vegyes csapattal. Érződött, hogy több szempontból közelítették a problémát. Nagyon erős társadalmi felelősségvállalási szemponttal hozták a megoldásukat” – fogalmazott Nagy László, az E.ON innovációs szakreferense az eredményhirdetéskor.

A győztes a Csapat nevű formáció lett. 

„A mentorok sokat segítettek az előző napon, hogy leszűkítsük az ötletet, mert csak annyit tudtunk, hogy szeretnénk hangsúlyozni a társadalmi felelősségvállalást és a környezettudatosságot” – fogalmazott Toldi Viktória.

A győztes csapat tagjai azt is elmondták: ha van rá lehetőség, a jövőben külföldön folytatnák a tanulmányaikat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!