2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 23:40

A jövő energiájára keresik a választ

Hír TV

2018. május 18., péntek 21:51, frissítve: péntek 22:48

Energetikai kihívásokra keresik a megoldásokat egyetemisták egy budapesti ötletversenyen. A 24 órás versenyen szakmai mentorok segítik a csapatokat, akik végül 3 percben mutatják be milyen újszerű megoldásokat találtak egy-egy problémára.

Laptopokkal és mobiltelefonokkal érkeztek a versenyzők az E.ON és a Design Terminál közös ötletversenyére. Több mint 70 jelentkező közül a 15 legjobb csapat jutott a döntőbe, ahol a versenyzők három témában keresik a választ a jövő energetikai kérdéseire.

„Megpróbálnak a jövő energiájára választ találni. Mindezt az okos otthonoknál, a fogyasztók elköteleződésének növelésével közösségeket létrehozva, vagy talán, hogy a jövő energiafogyasztója hogy fog kinézni. Tehát egy nagyon kreatív 24 óra elé nézünk” – mondta Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági tagja.

A versenyzőket a témák szakértői mentorként segítik abban, hogy minél jobb megoldásokat prezentálhassanak a 24 óra végén. A kezdetekkor a csapatok tagjai még nem árulták el, milyen ötletekkel készültek, annyit viszont elmondtak: milyen témában készültek a versenyre.

„Annyit elmondhatok, hogy a fogyasztók megtartására és hűségükkel kapcsolatos ötletekről van szó, de többet nem szeretnék elárulni” – fogalmazott Kovács Panna versenyző.

„Smart home alkalmazásában készítettünk egy tervet, tervezetet, és ezt fogjuk a későbbiekben egy prezentáció keretében előadni a mentorunkkal” – mondta Brünner Erik versenyző.

Szombaton a 3 perces prezentációk után egy 5 tagú zsűri dönti el, melyik csapat pályaműve nyeri el a fődíjat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!