2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

21 embercsempészt fogtak a rendőrök

2015. augusztus 20., csütörtök 10:40, frissítve: csütörtök 12:18

Embercsempészeket fogtak a rendőrök. A járőrök 21 embert állítottak elő, közülük öt személyt őrizetbe is vettek.

Több autót is ellenőriztek, melyekben illegális bevándorlók utaztak – az egyik férfi, Cs. Csaba összesen 1400 eurót kért a fuvarért. A migránsok többsége Németországba akart eljutni.

Közben Csongrád megyénél újabb 1500 bevándorló lépte át illegálisan a magyar határt az elmúlt 24 órában, közülük több mint 300-an gyerekek. A legnagyobb csoportot délután Röszke külterületén fogták el. Az illegális bevándorlók ügyében idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

„A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei augusztus 19-én 21 olyan személyt állítottak elő, akik a megalapozott gyanú szerint anyagi ellenszolgáltatásért a fővárosba próbáltak szállítani illegális bevándorlókat. Közülük a szegedi K. Miklóst és Cs. Csabát a Szegedi Rendőrkapitányság jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. Őrizetbe vettek a rendőrök 3 embercsempészés bűntettével megalapozottan gyanúsítható férfit is. A rendőrök a bűncselekmények elkövetésének eszközéül használt járműveket lefoglalták. Az illegális bevándorlók ügyében idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség” – közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!