2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Vasvári: Csak abból lehet bíró, akit Handó enged

Hír TV

2018. március 2., péntek 12:53, frissítve: péntek 13:41

Csak március végén születhet döntés a Handó Tündét, az Országos Bírói Hivatal elnökét hatalmi visszaéléssel vádló bíró ügyében.

Vasvári Csaba, a Pesti Központi Kerületi Bíróság bírája kétszer is az első helyen végzett, mégsem ő lett a befutó a Fővárosi Ítélőtábla egyik bírói posztjára kiírt pályázaton, Handó Tünde ugyanis rendre eredménytelennek nyilvánította az eljárásokat.

Vasvári szerint Handó Tünde, aki a fideszes európai parlamenti képviselő Szájer József felesége, visszaél a hatalmával, és csak az lehet bíró, akit ő enged.

A pénteki tárgyalást elhalasztották, mivel a felperes a napokban némileg módosította a keresetét.

Mind ez idáig kizárólag egy permegszüntetési kérelmet terjesztettek elő, de a bíróság eljárási végzésével ezt elutasította, és megállapította, hogy hatásköre van az ügyre, melyet itt el fog bírálni. A tárgyalást sajnos el kellett halasztani abból fakadólag, hogy az alperes pótolhassa az ügy érdemére vonatkozó nyilatkozatát, megjelölhesse, mi az, amit vitat, és mi az álláspontja a jogszabályi érvelésünkkel kapcsolatosan – mondta el Bodnár Zoltán, a felperes ügyvédje.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!