2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Tréningen készülhettek a téli vezetésre Zalaegerszegen

Hír TV

2017. november 18., szombat 16:33

Ingyenes vezetéstechnikai tréningen készítették fel a rendőrök és a Magyar Autóklub munkatársai a zalaegerszegi sofőröket a téli útviszonyokra. Az érdeklődők gyakorolhatták a hólánc felszerelését is.

Alig lehet irányítani az autót, mintha jégen csúszna – éppen ez a bolygókerekes szimuláció célja. Zalaegerszegen szombaton ingyen lehetett részt venni a vezetéstechnikai tréningen.

Az érdeklődők kipróbálhatták, hogyan lehet közlekedni rossz látási viszonyok mellett, de gyakorolhatták a hólánc felszerelését is.

„Fontos, hogy mindenki felkészüljön a téli közlekedésre, a megváltozott út- és látási viszonyokra gyalogosként vagy gépjárművezetőként. Számolni kell a meghosszabbodott menetidővel, és számolni kell azzal, hogy sokkal korábban van sötét, ezért nagyon fontos a láthatóság, a látni és látszani elv érvényesüljön a közúton” – ismertette Horváth László, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési főelőadója.

A sofőr mellett az autót is fel kell készíteni a megváltozott közlekedési körülményekre.

„Elsősorban a kerekek, az akkumulátor állapotát ellenőrizzük, hiszen kellemetlen, ha megállunk, és nem tudunk ismét elindulni” – emelte ki Rubi János, a Magyar Autóklub V. régiójának igazgatója.

A szakemberek szerint télen nélkülözhetetlen a megfelelő ablaktörlő lapát és ablakmosó folyadék is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!