2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Templomi cserkészavatón mondta fel a kormánypropagandát Pócs János

Hír TV

2018. március 12., hétfő 11:50, frissítve: hétfő 12:10

Ahol menekültek élnek, ott „a középületeken nincsen kereszt, nincs vallás, nincs karácsony” – riogatott a fideszes politikus.

Templomban, fiatal cserkészek avatóünnepségén mondta fel a kormánypropagandát Pócs János. A fideszes politikus a Facebookra feltöltött videója alapján azt mondta: „soha nem látott mértékben szükség van arra, hogy legyenek, akik a keresztény egyházakat, a keresztény hitünket és vallásunkat képviselik, és védik, ha kell.” Ezt követően a kormánypárti országgyűlési képviselő kijelentette, olyan korban élünk, amikor van egy „másik vallás”, amelyre hivatkozva sokan saját és mások életeit veszik el.

„A környező országban, ahol már jelen vannak, a középületeken nincsen kereszt, nincs hit, nincs vallás, nincs karácsony, hanem fényünnep van” – folytatta Pócs János.

Jézus is jász volt

A „soros disznóról” hírhedtté vált Pócs János két hete Jászfényszarun, az Orbán Viktorral közös gyáravatón arról beszélt, nem véletlen, hogy a megye is úgy kezdődik, hogy Jász-Nagykun-Szolnok. És azt is tudjuk, hogy Jézus is jász volt, mert ő is jászolban született.

Kampányoltak már a templomban

Nem ez az első eset, hogy kormánypárti szólamokat lehet hallani egy templomban, a hódmezővásárhelyi polgármester-választás előtt például Németh László plébános arról beszélt a híveknek: az egyháznak sosem volt még olyan jó dolga, mint az Orbán-kormányok alatt. Ezért arra kérte a híveket, hogy lelkiismeretük szerint ne a független jelöltet, a későbbi győztes Márki-Zay Pétert támogassák a választáson.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!