2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Tállai-modell: inkább az ételek árát csökkentsék

Hír TV

2017. november 15., szerda 22:00, frissítve: szerda 22:46

MSZP-s politikusok is leveleket kezdtek írni annak érdekében, hogy a Mol náluk is csökkentse a benzin árát. Korábban Tállai András, a Fidesz képviselője, aki egyben az adóhatóság elnöke is, a Facebook-oldalán dicsekedett el azzal, hogy elintézte a Molnál a benzin árának a csökkentését. A Hír TV által megkérdezett emberek többsége azt mondta: ha ezt így lehet kérni, akkor inkább az ételek árát csökkentsék.

„Most a csoportommal foglalkozom. A választópolgárok az elsők, a választópolgárok” – így utasította el Tállai András a mezőkövesdi benzinárcsökkentésre vonatkozó kérdésünket. A Hír TV arra lett volna kíváncsi, mennyire megszokott szerinte egy piacgazdaságban, hogy az adóhatóság elnöke odatelefonál cégeknek, hogy csökkentsék az áraikat.

Tállai ugyanis tettével maga dicsekedett el a közösségi oldalán, amiért egyébként kollektív dicséretben részesült a Fidesz-frakciótól.

Követője viszont úgy tűnik, kevés akad.

– Ha kapnak bejelentést, hogy a kenyérpirító vagy a cipőfűző drága, akkor annak az árát is csökkenteni fogják?
– Hát értem én, hogy megpróbálja elviccelni, szerintem ez nem vicces. Mi komoly dolgokkal szoktunk foglalkozni, és komoly bejelentésekkel, ha tudunk segíteni, azt meg fogjuk tenni – jelentette ki Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője.

„Nehéz ez, mert piacgazdaságban vagyunk, piacgazdaság van kétségtelen, de az is kétségtelen, hogy a haszonszerzésnek is kell egy bizonyos határt szabni” – reagált Turi-Kovács Béla fideszes országgyűlési képviselő.

Pedig az utca emberének lennének javaslatai, a többség az uniós szinten is rekordnak számító, 27 százalékos áfával terhelt élelmiszerek árára panaszkodik: „Igazából a zöldség-gyümölcs ára, ami nagyon magas szerintem. Vége az idénynek, és ezért felemelték az árat” – hangzott egy vélemény. 

Az MSZP elnöke szerint Tállai András visszaélt a hatalmával, ami bűncselekmény. „Szerintem az elmúlt 27 évben nem volt még Magyarországon, hogy valaki ilyen módon visszaéljen a hatalmával. Ez szerintem bűncselekmény. Másik oldalról meg vicces és nevetséges. Most minden képviselőnk meg fogja próbálni a saját választókörzetében elintézzen extra ellátmányt” – jegyezte meg Molnár Gyula.

Szabó Sándor Csongrád megyei MSZP-s képviselő már írt is a Molnak, hogy az ő körzetében is csökkentsék az árakat. Komló MSZP-s polgármestere pedig a térség kormánypárti képviselőjét, Hoppált kérte arra, hogy intézzen nekik is egy kis árcsökkentést a Molnál.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!