2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Szinte mindenki többet szánna az egészségügyre

Hír TV

2017. október 18., szerda 22:24, frissítve: szerda 22:44

Az emberek 72 százaléka jelentősen többet költene egészségügyre az uniós forrásokból – derült ki a Závecz Research közvélemény-kutatásából, amelyet Elmúlt8év című műsorunk számára készített.

A pénzek felhasználását egy 5 fokú skálán mindössze 2,7-esre értékelték a választók, és csak 8 százalékuk mondta azt, hogy a kabinet nagyon hatékonyan költi el a támogatásokat. 53 százalék szerint az uniós pénzekkel a politikusok járnak jól, és mindössze 3 százalék gondolja azt, hogy a magyar emberek is. 

A műsorban Róna Péter közgazdász is megerősítette a korábban a Miniszterelnökség által közreadott tanulmány megállapítását, miszerint az uniós pénzeső nélkül nem lenne gazdasági növekedés.

„Az uniós pénzek elmúlt hétéves átlaga a gdp 4,5 százalékának felel meg. Ezzel szemben a gazdasági növekedés átlaga 1,5 százalék körül volt ebben az időszakban. Jelenleg lesz körülbelül 3 százalékos növekedés, és az uniós támogatások összege 5,5 százalék. Ha a 3-ból kivonunk 5,5 százalékot, akkor mennyi marad?” – tette fel a kérdést Róna Péter.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!