2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:25

Szijjártó: Nyugat-Európa köszönje meg, és hagyjon minket békén

Hír TV

2018. március 30., péntek 08:47, frissítve: péntek 09:19

Szijjártó Péter szerint Brüsszel a bolgár elnökség végéig, azaz júniusig megpróbálja átnyomni a kötelező kvótát az uniós tagállamokon. A külgazdasági és külügyminiszter kiskunhalasi lakossági fórumán úgy fogalmazott: a kormány némi közép-európai segítséggel, de nyugat-európai és észak-amerikai támadás közepette megállította az illegális migrációt.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: Magyarország egymilliárd eurót, átszámítva több mint háromszázmilliárd forintot költött migrációellenes tevékenységre és Európa megvédésére.

Ahelyett, hogy a nyugat-európai barátaink megköszönnék, de legalább békén hagynának, folyamatosan támadásoknak vagyunk kitéve, hogy nem vagyunk szolidárisak. Hogy ha mi nem építettünk volna kerítést, ha mi nem költöttünk volna erre egymilliárd eurót az elmúlt két és fél évben, ha nem a mi rendőreink és honvédeink lennének ott, akkor ma Nyugat-Európában nem másfél millió illegális bevándorló lenne, és Németországban is a jelenlegi illegális bevándorlók többszöröse – véli a külügyminiszter.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!