2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Szigetvári kiderítené, hányan küldték vissza a konztultációt ívet

Hír TV

2017. november 25., szombat 11:43, frissítve: szombat 15:15

Közérdekűadat-igényléssel fordul a Miniszterelnökséghez, a Magyar Postához és a Belügyminisztériumhoz Szigetvári Viktor, hogy megtudja, pontosan hány nemzeti konzultációs válaszborítékot adtak postára a magyar állampolgárok a most folyó nemzeti konzultáció során. Az Együtt választmányi elnöke azzal érvel, hogy a válaszküldemények postázása közpénzt érint, így az erről szóló számla nyilvános adat.

Korábban a kérdéssorok feldolgozását végző egyik ügyintéző elismerte egy, a Célpont című műsorunk által megszerzett hangfelvételen, hogy túlzóak a kormány számai: nem érkezhetett be 1,7 millió a nemzeti konzultációs ívből, ahogy azt állítják. Csütörtökön az LMP képviselői tekinthették meg azokat az egységeket, ahol a beérkezett íveket tárolják. Ezután Hadházy Ákos, a párt társelnöke is azt közölte, nem valósak a Fidesz által közzé tett adatok.

Nemcsak a sajtó és az ellenzék szorul a kormány bejelentéseire a nemzeti konzultációban résztvevők számáról, az emberi erőforrások minisztériumának államtitkára is csak így jut információhoz. Rétvári Bence ugyanakkor az elől a kérdés elől kitért, hogy elhiszi-e a propagandatárca bejelentését az 1,7 milliónyi visszaküldött konzultációs ívről.

– Dömötör Csaba mondott egy számot, aztán kiderült, hogy az a szám nem biztos, hogy stimmel egy hangfelvétel alapján ki tud igazodni a számok között?
– Nyilván az ellenzék megpróbálja kétségbe vonni ezt, de jól látható, hogy az embereket ez a téma nagyon foglalkoztatja, és nagy veszélyt látnak ebben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!