2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Szél: Ha lesz észszerű ajánlat, tárgyalunk

Hír TV

2018. április 4., szerda 12:05, frissítve: szerda 13:01

Az LMP nem fogadja el Karácsony Gergely ajánlatát a visszalépésekről – erősítette meg a párt miniszterelnök-jelöltje.

Szél Bernadett szerint már csaknem megállapodtak négy ellenzéki mandátumról, amikor jött a hír: az MSZP–Párbeszéd kormányfőjelöltje egy fórumon bejelentette, hogy négy helyen visszalépnek az Együtt és az LMP javára, ha a többi esélyes helyen nem indulnak. Szél Bernadett azt mondta: 3 helyért 27-et kértek volna a szocialisták.

Szerinte a két párt támogatottsága közti különbség nem indokolja az ilyen arányú visszalépést, de nem zárta ki a további tárgyalásokat.

Amennyiben észszerű ajánlatot kap bármelyik párt az ellenzéki oldalon, aki hajlandó egyáltalán szóba állni a másikkal, szerintem fontos, hogy legyen köztünk párbeszéd. Nyilván a 3 meg a 27, az nem egy olyan arány, ami tárgyalóképes lenne, ez nyilván nem is arról szól, hogy az LMP-vel megállapodjanak, ez egy teljesen új helyzet volt, ami sokunkat váratlanul ért. Ha ez marad, akkor nem fogunk tudni tovább menni ezen a vonalon – jelentette ki Szél Bernadett.

Továbbra is 95 százalék, hogy lesznek még visszalépések – ezt mondja Karácsony Gergely. Az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint még tartanak a tárgyalások, amiket a következő 16 órában lezárnak. A Hvg.hu értesülései szerint Csepelen a szocialista jelölt, Bangóné Borbély Ildikó visszalép az Együtt politikusa Szabó Szabolcs javára, ezért cserébe az együtt 7-8 körzetben hívhatja vissza jelöltjét.

Az LMP számára nagyon sok ajánlat már elhangzott, és azért, hogy ezek közül legalább valamelyik elfogadásra kerüljön, a magam részéről most tartózkodnék attól, hogy kommentálom ezeket a híreket, kérünk még 16 órát – mondta Karácsony.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!