2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Szél Bernadett vezeti a listát, Demeter Márta csak a 7. helyet kapta

Hír TV

2017. december 3., vasárnap 08:41, frissítve: vasárnap 15:45

Az ellenzéki pártok közül elsőként hozta nyilvánosságra választási listáját az LMP.

A sort Szél Bernadett, a párt miniszterelnök-jelöltje vezeti, a második Hadházy Ákos társelnök. Előkelő, harmadik helyet kapott Gémesi György, az Új Kezdet vezetője. A nemrég alakult párttal a most hétvégi kecskeméti kongresszusán kötött együttműködést a zöldpárt. 

A lista további nevei: Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes, Ungár Péter, Keresztes Lóránt. Meglepetés, hogy Demeter Márta, aki LMP-be lépése óta a párt egyik húzóembere, csak a 7. helyet kapta.

A 24.hu az elmúlt két év választási adatai és a legfrissebb közvélemény-kutatások alapján úgy számol: ha 5 százalékot szerez az LMP, akkor 5 mandátumuk lehet, akár csak 2014-ben. Ha 6 százalékot – ez a legvalószínűbb, akkor hat, ha 7 százalékot, akkor pedig 7-8 képviselőjük juthat be a parlamentbe.

„Az LMP a korszakváltás mellett kormányváltásra is készül, és a mi legfontosabb ambíciónk az, hogy 2018-ra kormányra kerüljünk azokkal az erőkkel együttműködésben, akik a kormányváltást tartják a legnagyobb feladatnak amivel az elmúlt 27 év mocsarát tudjuk meghaladni, és egy teljesen új pályára tudjuk Magyarországot állítani. Mi ezzel a lendülettel és ezzel az elköteleződéssel vágunk bele kőkeményen a kampánymunkába” – fogalmazott Szél Bernadett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!