2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Szanyi: Hárítja a felelősséget a hatóság

Hír TV

2018. július 20., péntek 10:40, frissítve: péntek 20:36

Ha nem neveznek meg felelősöket a magyar hatóságok a lisztéria fertőzés ügyében, az az egész magyar zöldség-ágazatra hatással lesz - ezt Sanyi Tibor mondta Peron című műsorunkban.

A szocialisták EP-képviselője szerint nem járható út, hogy mind a kormány, mind a hatóságok a felelősséget elhárítják magukról. Júliusban derült ki, hogy egy bajai üzemben előállított fagyasztott kukorica okozott kilenc halálos áldozattal járó, öt országot érintő ételmérgezést.

- Ezeket a dolgokat nagyon komolyan veszik, és nincs mese. Elfogadhatatlan a magyar hatóságoknak és a magyar kormánynak a magyarázata, hogy itt aztán senki nem hibás. Itt nem tud más lenni, mint emberi hiba, hát ilyen nincs, hogy emberi beavatkozás nélkül gyilkos baktériumok kóvályogjanak különböző üzemekben.

- Na jó, de mi lesz a következménye?

- Hát azt még nem tudom hogy mi lesz a következménye, de jobb lenne, ha a magyar hatóságok összeszednék magukat, és nem bujkálnának, hogy senki nem hibás, mert ezzel azt üzenik, hogy ez bármikor máskor is előfordulhat, hiszen senki nem hibás semmiért. tehát itt a magyar kormánynak nagyon észnél kell lennie, mert különben az egész magyar zöldség-ágazat letérdelhet, és az nagyon sok embernek a munkájáról van szó, tehát ez nagyon-nagyon nem tréfadolog.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!