2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:00

Speciális ajánlatot kapott az ellenzék kampányplakát-ügyben

Hír TV

2018. február 10., szombat 17:40, frissítve: szombat 18:04

Egy Mészáros Lőrinchez is köthető cég az egyetlen, amely felületet tudna nyújtani, de azt nem tudnák garantálni, hogy a plakátokat látható helyre teszik ki. A megkérdezett ellenzéki pártok így nem biztos, hogy elfogadják az ajánlatot.

Több rétegben állnak egymáson a kabinet különböző menekültellenes plakátjai, a kampányba a múlt héten a Fidesz is saját köztéri hirdetésekkel szállt be. Igaz, a kampányidőszak még el sem kezdődött, több mint 150 millió forintot költött a kormánypárt, hogy Soros Györgyöt az ellenzék miniszterelnök-jelöltjei mellett ábrázolja.

Az ellenzéki pártoknak szűkösebbek a lehetőségeik. Korábban megjelent sajtóhírek szerint a piacon nincs már szabad plakáthely a választásig. Most azonban kaptak egy ajánlatot egy médiaügynökségtől: hirdetésenként 40 ezer forintot kellene fizetniük, de azt nem mondják meg, hogy zsákutcában vagy forgalmas csomóponton helyezik majd ki a hirdetéseket.

Az LMP még nem döntött, hogy elfogadják-e az ajánlatot.

„Elég nagy káosz van azzal kapcsolatban, hogy lesz óriásplakátunk vagy nem lesz óriásplakátunk. Azt tudom, hogy a kampánystábunk erősen gondolkodik, hogy mit tudunk megengedni magunknak és mit nem. Engedje meg, hogy erre a kérdésre később visszatérjünk” – fogalmazott Szél Bernadett, az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje.

Az Együttnél sem tudják még, hogy a bizonytalan ajánlatra igent mondjanak-e.

„Arról van tudomásom, hogy kapott az Együtt is ilyen ajánlatot, de sajnos további részletekkel nem tudok szolgálni. Én nem ismertem meg az ajánlat részleteit, illetve nem született döntés azzal kapcsolatban, hogy el tudjuk fogadni vagy sem” – nyilatkozta Pataki Márton, a párt elnökségi tagja.

A Jobbik már jelezte: ők már korábban kötöttek szerződéseket, így nekik lesznek óriásplakátjaik a kampányban.

„A választási kampányra a plakátszerződéseink már megköttettek, és a kihelyezésükre a kampányban nyilvánvalóan sor fog kerülni” – mondta Kepli Lajos országgyűlési képviselő.

Az ellenzéki pártoknak ajánlatot tevő társaság egy olyan cégcsoport része, amely egyik tagjának Mészáros Lőrinc a tulajdonosa.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!