2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Soros beavatkozásáról beszél a pécsi Fidesz

Hír TV

2017. december 8., péntek 20:54, frissítve: péntek 23:07

Baba-mama programokra és bioételek népszerűsítésére szánt támogatások miatt kampányol azzal a Fidesz Pécsett, hogy Soros György beszállt a helyi választási kampányba. Civil szervezeteknek írt ki ugyanis a tőzsdespekulánshoz köthető alapítvány egy 130 milliós pályázatot.

130 millió forintra pályázhatnak civil szervezetek, amely összeget az egyik Soros Györgyhöz köthető alapítvány ajánlott fel.

„Azt szeretnénk, hogyha a civil szervezetek erősödnének, és azt gondoljuk, hogy ehhez az kell, hogy több ember álljon mögöttük, tehát hogy bevonják őket mondjuk önkéntesként vagy tagként a szervezetbe. Szintén fontosnak gondoljuk, hogy az emberek tudjanak arról, hogy mit csinálnak a civil szervezetek, hogy a nyilvánosságot el tudják érni, és a harmadik fő szempontunk pedig, ami ilyen kicsit faramuci helyzetet ad, hogy egy pályázati támogatással szeretnénk azt elérni, hogy ne függjenek annyira a civil szerveződések a pályázati támogatásoktól” – ismertette Nyirati András, az Emberség Erejével Alapítvány elnöke.

„Úgy tűnik, hogy a vidéki Soros-kampányközpontok sorában Pécs is helyet kap” – reagált Hoppál Péter. A Fidesz pécsi elnöksége szerint a pénzzel Soros György a jövő évi országgyűlési választásokba akar beavatkozni. Sajtótájékoztatójukon arra kérték a pécsieket, hogy ne segítsék a civil szervezeteket, mert ők majd lebontják a kerítést és migránsokat hoznak a városba. „A következtetés szinte triviális. A válaszlépés megtörtént. Maga az alapítvány feje jelezte azt, hogy ő most ebbe a csatába beleáll és ilyen módon felveszi a kesztyűt” – mondta Hoppál.

A Nyílt Társadalom Alapítvány forrására a három dél-dunántúli megyében január 15-ig lehet pályázni, a pénzből baba-mama programoktól, a bioételek népszerűsítéséig számos civil kezdeményezést lehet támogatni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!