2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:25

Rekordról beszél a kormány, az ellenzék kételkedik

Hír TV

2017. december 5., kedd 20:46, frissítve: kedd 21:04

Minden eddiginél többen vettek részt a nemzeti konzultáción – jelentette be a kormányszóvivő. Az ellenzék hetek óta vitatja az adatok hitelességét, és bizonyítékokat vár a Magyar Postától.

Hét kérdés Soros György állítólagos migrációs tervéről – ez volt a legutóbbi nemzeti konzultáció, amelyet többhetes kampány és több milliárd forint közpénz elköltése kísért.

2 332 755-en küldték vissza, illetve töltötték ki a kérdőívet – közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő.

Ezek a Magyar Posta adatai, illetve azé az internetes felületé, amelyen akárhányszor meg lehetett válaszolni a kérdéssort. A neten 178 000-en  töltötték ki az ívet. Ellenzéki politikusok nem hiszik el, hogy valóban magyarok milliói vettek részt a nemzeti konzultációban. A kormányszóvivő állítja, hogy megbízható adatokat közölnek.

A feldolgozás folyamatába való betekintés, illetve annak megismerése az adatvédelmi, illetve az ilyenkor szokásos közadatigénylésnek megfelelően lehetséges. Tehát konkrét kérés fényében tudunk ezzel kapcsolatban lépéseket tenni – mondta Kovács Zoltán.

Éppen ezt tette az Együtt politikusa, Szigetvári Viktor, aki a posta mellett a kormánytól is kikérte az összes konzultációval kapcsolatos szerződést.

„Én az Együtt nevében azért fordultam adatigényléssel, hogy a nemzeti konzultáció válaszborítékjainak az elszámoló számláját, azt a bizonylatot, amellyel a Magyar Posta kiszámlázta a válaszborítékok számát a magyar kormánynak, mutassák be nekem, mert én nem hiszek a kormányzati kommunikáció diadalittas közleményeinek” – nyilatkozta Szigetvári. A politikus adatigénylésének teljesítésére a postának és a kormánynak a törvény szerint tizenöt napja van. A határidő még nem telt le.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!