2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Pócs János kerüli az ellenségeskedést

Hír TV

2017. december 17., vasárnap 15:19, frissítve: vasárnap 19:23

Szeretetről beszél és inkább árvácskát ad az őt kérdező újságírónak Pócs János válasz helyett. A Fidesz jászsági képviselője az adventre hivatkozva kerülte el a válaszadást a soros feliratú, megpörzsölt disznó fotójával összefüggésben. A politikus a jászjákóhalmi nyugdíjasoknak tartott ünnepségen a szeretetről beszélt – hallgatóságában azonban mélyebb nyomot hagyott a Soros György-ellenes kormánypropaganda.

Ő VOLT A SOROS!!! – ez a felirat olvasható azon a megperzselt disznón, amelynek fotóját Pócs János a Facebook-oldalán megosztotta. A fideszes képviselő kommentárt is fűzött az erdélyi disznóvágásról küldött képhez. Azt írta: Ott már egy disznóval kevesebb van.

A fotóról ezüstvasárnap már adventre hivatkozva nem akart beszélni, holott a képet maga is advent időszakában, a bronzvasárnap előtti pénteken közölte.

– Jó napot, megbánta már, hogy kitette azt a fényképet?

– Nem gondolja, hogy advent van?

– Az miért gátolja meg, hogy válaszoljon a kérdésre?

– Mert én egy karácsonyi rendezvényre készülök, és adventi köszöntőt fogok tartani, ami a szeretetről és nem az ellenséges kérdésről szól.

– És miről szólt az a fotó akkor?

– Most karácsonyi rendezvényre készülök.

– Ízlésesnek tartja azt a szóviccet?

– Most karácsonyi rendezvényre készülök.

– Lázár János is azt mondta, hogy ízléstelen és nem méltó egy képviselőhöz. Mit gondol erről?

– A szeretet jegyében ajánlok önnek egy cserép virágot, tessék.

A képviselő a jászjákóhalmi időseknek rendezett karácsonyi ünnepségen is a szeretet erejéről beszélt.

Ha van, aki a szeretet helyett a rosszindulat vezérli, azt felejtsék el. Nézzenek át rajta – mondta Pócs.

Ismert értelmiségiek egy csoportjának azonban nem a szeretet jutott eszébe Pócs Jánosról. A közzétett fotót antiszemita uszításnak tartva petícióban követelik a lemondását. A képviselő azonban arra sem válaszolt, fontolgatja-e ezt.

A Fidesz frakcióvezetője szerint szándékosan magyarázzák félre a fotót, Gulyás Gergely úgy látja, kampányt indítottak képviselőtársa ellen. A kancelláriaminiszter azonban a kormányinfón ízléstelennek nevezte a képet.

Pócs Jánost barátomnak tekintem, nagyon jó szövetségesnek, harcostársnak, kiváló parlamenti képviselőnek, nagyon sikeres és nagyon jó harcosnak, aki sokat tesz a választókerületéért, ennek ellenére szerintem ez nem volt, nem volt olyan dolog, ami jó ízlésre vallana, és nem volt méltó úgy gondolom hozzánk, fideszesekhez – reagált Lázár János.

A köztársasági elnök pedig sajnálja, hogy vannak, akik nem hallották meg beiktatási beszédét, amiben a közbeszéd állapotának drámai mértékű romlásáról beszélt.

Az, akinek van füle a hallásra, az már ezt régen meghallhatta volna, és hogy vannak olyanok, akiknek, hát egy kicsit viasszal teli a fülük, hát arról én sajnos nem tehetek – mondta Áder János.

A jászjákóhalmiak a fotóról nem hallottak, Soros Györgyről azonban annál inkább. Bár az árvácskákat osztogató Pócs János ezúttal szeretetre buzdított választókerületében, a jászsági községben úgy tűnik, ennél jóval mélyebb nyomot hagy a kormánypropaganda.

Ide, nyakára egy kötelet, azt felhúzni.

A nevétől is frászt kapok.

– Már rég le kellett volna lőni énszerintem.

– Miért?

– Maga nem nézi a híreket?

Pócs János egyébként korábban azt nyilatkozta: a disznó oldalán lévő feliratnak semmi köze sincs Soros Györgyhöz. Orbán Viktor pedig később annyival intézte el a kérdést, hogy a disznóvágás ügyei nem tartoznak a kormány hatáskörébe.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!