2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Plakátokat tépkedett az Együtt

,

2017. július 9., vasárnap 17:00, frissítve: vasárnap 17:15

Rendőri biztosítás mellett tépték le a Soros-plakátokat az Együtt aktivistái a főváros XVI. kerületében. A Fidesz szerint a hatóságoknak eljárást kellene indítaniuk ellenük.

„A régi tapéta eltávolításával megegyező módszerrel fogjuk eltávolítani a propagandaplakátokat” – gyorstalpalót tartott társainak az Együtt XVI. kerületi önkormányzati képviselője, mielőtt nekiláttak a munkának. A Soros-plakátok eltávolítását a baloldali politikus véleménynyilvánító demonstrációként jelentette be, amit a rendőrség tudomásul vett.


„Nem minősül rongálásnak, nincsen társadalmi veszélyessége, ezt is jelzem. Az én értelmezésem szerint maguknak a plakátoknak van társadalmi veszélyessége. Arra kínosan fogunk figyelni, hogy a plakát keretét ne sértsük meg, tehát, anyagi kárt nem okozunk, nem minősül rongálásnak” – nyilatkozta Vajda Zoltán.

Az önkormányzati képviselő hozzátette, hogyha a plakátok tulajdonosa, magyarán az állam pert indít ellene, vállalja a következményeket. A plakátokat a rendőrök jelenlétében távolították el a kerület három pontjáról.

A résztvevőket az egyenruhások igazoltatták, és feljegyezték az adataikat.

A volt elszámoltatási kormánybiztos, aki jogot végzett, úgy gondolja, hogy Vajda Zoltánék nem úszhatják meg a plakáttépést. „Ezek a cselekmények hivatalból üldözendő bűncselekmények, én úgy gondolom. Tehát, aki ezeket a plakátokat megrongálja, én biztos vagyok benne, hogy tisztában van azokkal a jogkövetkezményekkel, ami a plakátrongáláshoz fűződik” – jelentette ki Budai Gyula.

Soros György portréját a napokban meg is lehetett taposni, de azóta a BKV eltávolította a 49-es villamos padlójára ragasztott politikai hirdetést. A metróaluljárókban azonban lépten-nyomon visszaköszönnek a magyar származású üzletember arcképének felhasználásával készített propagandaanyagok.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!