2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Orbán kijelentéseitől hangos a sajtó

2016. január 26., kedd 08:33, frissítve: szerda 11:24

Orbán Viktor migránsügyi kijelentéseiről ír a The Guardian. Norvégia is elvenné a migránsok értékeit ellátásukért cserébe. Lenin politikáját bírálta Vlagyimir Putyin orosz elnök. Lapszemle.

Orbán Viktor migránsügyi kijelentéseiről ír a The Guardian. A brit lap szerint nem jó megoldás, hogy a magyar miniszterelnök kerítést húzna fel a görög–macedón határon. Szakértőkre hivatkozva azt írják, hogy ez hosszú távon nem állítja meg, csak más irányba tereli a menekültáradatot. A lap kiemeli: a migránsok és az embercsempészek egy része már most is alternatív útvonalakat használ.

Norvégia is elvenné a migránsok értékeit ellátásukért cserébe – tudósít a The Independent. A kormányzó bevándorlásellenes Haladó Párt dán mintára elkobozná az átszámítva 330 000 forint feletti értékű ingóságokat a menedékkérőktől. A párt egyik szóvivője kijelentette: ez igazságos döntés lenne, hiszen az idősotthonok lakóitól is elveszik a pénzük akár 85 százalékát azért, hogy gondoskodjanak róluk.

Lenin politikáját bírálta Vlagyimir Putyin orosz elnök – számol be az Associated Press. Az államfő elítélte a cári család és több ezer pap lemészárlását, és kijelentette: azzal, hogy a bolsevikok etnikai vonalak mentén húzták meg a közigazgatási határokat, időzített bombát helyeztek az állam alá. Putyin még sosem fogalmazott ilyen keményen a volt kommunista vezetővel kapcsolatban, mert nem akarta megosztani a választókat, akik közül sokan ma is nagy vezetőként tisztelik Lenint.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!