2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Orbán Fülig Jimmy-idézettel válaszolt Vonának

Hír TV

2017. november 27., hétfő 19:20, frissítve: hétfő 21:00

Ismét nyilvános vitára hívta Orbán Viktort a Jobbik elnöke a parlamentben, az azonnali kérdések órájában. A miniszterelnök nem zárkózott el tőle.

Vona Gábor azt mondta a miniszterelnöknek: reméli, hogy Orbán Viktor elfogadja a kihívást, mert szerint a vita kizárólag a választók érdekét szolgálná. Az ellenzéki politikus azt is szóvá tette, hogy mostanában válaszadás helyett személyeskedéssel reagált a kérdéseire:

„Ön már engem nem tud megsérteni, ön belőlem már csak egy érzést tud kiváltani, ez az érzés pedig nem más, mint a szánalom érzése. Én szánom önt, ahogy foggal és körömmel kapaszkodik a hatalmába, szánom önt azért, hogy sportszerű eszközök híján már csak aljas eszközökkel tud küzdeni, és szánom azért, mert ifjú lánglelkű demokratából kiégett és méltóságát veszített despota lett. Ön ezért fog veszíteni 2018-ban, és tudja, mi fog önnek a legjobban fájni? Nem az, hogy visszavesszük a lopott vagyont, és odaadjuk az embereknek – ez is fájni fog –, a legjobban az fog fájni, hogy amit ön elmulasztott, azt mi meg fogjuk tenni. Fel fogjuk emelni Magyarországot magyar szívvel, józan ésszel és tiszta kézzel, ön pedig végig fogja nézni.”

Orbán Viktor nem zárkózott el egyértelműen a nyilvános vitától, azt mondta: megfontolják. A miniszterelnök egy Rejtő Jenő-hőstől vett idézettel zárta a válaszát.

„Amikor önt hallgatom, akkor Fülig Jimmy híres mondása jut eszembe, aki azt mondta: Rájöttem, hogy uralkodni könnyű, csak trónhoz jusson az ember ebben a nagy tolongásban. Sok sikert kívánok az ellenzéki oldalon folyó küzdelmekhez.”

Vona legutóbb augusztusban, Facebook-oldalán hívta nyilvános vitára Orbán Viktor miniszterelnököt. Bővebben >>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!