2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Óránként 2 millióért bérelhettek magángépet Habonyék

2017. június 14., szerda 17:28, frissítve: szerda 18:19

Óránként 8500 dollárba, vagyis több mint 2,3 millió forintba kerülhetett kibérelni azt a magánrepülőt, amellyel Habony Árpád és Demján Sándor utazott Makaóba és Hongkongba. Egyelőre nem tudni, miért és milyen forrásból.

Szerdán a Magyar Nemzet és a Hír TV Célpont című műsorának stábja szúrta ki, hogy magánrepülő érkezik a kínai Makaóból a ferihegyi kisgépes terminálra. A helyszínen készült felvételek tanúsága szerint a gépen utazott Habony Árpád, vele tartott Békés Balázs nemzetközi adótanácsadó és ügyvéd, továbbá Csányi Sándor és Demján Sándor közös vállalatának, a Granit Polus Groupnak a jogi alelnöke, Sallay András is.

A lap tudomása szerint a társaság a letelepedésikötvény-programmal kapcsolatban utazott a Makaóval szomszédos Hongkongba. Az utazással összefügghet, hogy még két hétig áll nyitva az a jogi kiskapu, amely lehetővé teszi a külföldi cégek adó- és járulékmentes adásvételét, így a vagyonokat felhalmozó kötvényforgalmazókét is. Az is összefügghet a hongkongi úttal, hogy külföldi szakértők úgy tudják, a jövő évi választás után újraindítják majd a kötvényprogramot.

A Habonyék által használt magánrepülőgép egyébként a kanadai Bombardier cég legfrissebb modellje, a Global 6000. Igazi luxusgép: a tágas, de csak tizennégy utas befogadására alkalmas fedélzetet íróasztallal, fotelekkel, bárral is felszerelték. Alaptartozék a fedélzeti wifi és a médiaközpont is. A Bombardier oldalán megtekinthető, hogy néz ki egy ilyen gép utastere.

„Kártyázni mentek”

Valószínűleg az újonnan 16,5 milliárd forintba kerülő repülőt bérelték valahonnan Habony Árpádék. Ez sem olcsó mulatság, egy magángépbérléssel foglalkozó oldal szerint óránként átlagosan 8500 dollárért, azaz 2,3 millió forintért bérelhető egy ilyen gép. Mivel Budapest és Makaó között a repülési idő tíz-tizenegy óra, az utazás teljes költség oda-vissza 25 millió forint is lehetett.

Egyelőre nem tudni, milyen forrásból fizette a delegáció az utazás költségeit. Gréczy Zsolt, a DK szóvivője délután közölte, tételes elszámolást vár arról, mennyiért, milyen forrásból utaztak. Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető szintén megszólalt az ügyben, újságírói kérdésre válaszolva arra utalt, hogy saját pénzből utaztak. Kósa azt is tagadta, hogy a kötvényügyletek miatt utazott a delegáció, azt mondta, „ő azt olvasta a sajtóban, hogy elmentek kártyázni”.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!