2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Házkutatás a Ligánál és a VDSZSZ-nél

,

2015. október 7., szerda 14:30, frissítve: csütörtök 07:15

Házkutatást tarott a BRFK a Liga és VDSZSZ Szakszervezeteknél is. A nyomozók átnézték az iratokat és a számítógépeket. Gaskó Istvánt májusban váltották le a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetek éléről, az új vezetés több ügyben feljelentést tett. A Liga elnöke jelen volt amikor a nyomozók megérkeztek, de délután elutazott egy nemzetközi konferenciára Brazíliába.

Egész délután vizsgálták az iratokat a Liga Szakszervezetek és a VDSZSZ Szolidaritás irodáiban. A szakszervezetekhez reggel érkezett meg a 20 fős nyomozócsoport a házkutatási paranccsal.

„Minden dokumentumot kértek, hogy mutassunk meg, ami kapcsolódik a VDSZSZ Szolidaritáshoz és a tevékenységéhez, illetve a feljelentéshez. Ezeket kívánják áttekinteni adatgyűjtés céljából” – nyilatkozta a Hír Televíziónak Fiedler Péter, a Liga Szakszervezetek kommunikációs vezetője.

A Ligánál cáfolták azokat a sajtóhíreket, hogy elnök irodájából bármilyen dokumentumot lefoglaltak volna. Ezért a később a sajtónak is megmutatták Gaskó István irodáját.

„– Gaskó István irodája érintetlen. A rendőrök találkoztak Gaskó Istvánnal, beszéltek vele, de más elfoglalása miatt ő délután már nem elérhető.
– Akkor Gaskó István jelenlétét nem igényelték? És ha jól tudom, ő már elutazott Magyarországról.
– Igen, ő ma délután utazott el egy nemzetközi konferenciára”

– tette hozzá Fiedler.

A nyomozók Bárány Balázs, a VDSZSZ korábbi elnökének feljelentése alapján tartottak házkutatást. A szakszervezeti vezető a Hír TV-nek azt mondta, hogy több ügy miatt fordult a hatóságokhoz. „A VDSZSZ Szolidaritás, a Liga a munka világának, valamint a Liga Alapítvány kusza elszámolása és áttekinthetetlen pénzügyi viszonyok, amiből számomra az tűnt ki, hogy a szakszervezetünk egyfajta pénzmosodaként létezett, és ennek kárát vallotta több száz millió forint” – mondta Bárány Balázs Péter alelnök.

A Liga elnöke korábban cáfolta a vádakat és maga sürgetett vizsgálatot. „Bárány Balázs és a Halasi Zoltán, a VDSZSZ és a VDSZSZ Szolidaritás elnökségi tagjai voltak, vagy Fb-elnöke, minden döntést tudtak, és részt vettek benne. Mocskolódó kampány folyik, nem tudom, hogy mire akarják vinni, de azt remélem, hogy a vizsgálatok minél hamarabb elindulnak és minél hamarabb lezáródnak, és azt fogják igazolni, amit mondok. Semmilyen visszaélés nem volt, sem a VDSZSZ-nél, sem a Liga Szakszervezetnél” – nyilatkozta korábban Gaskó István.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság későbbre ígért tájékoztatást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!