2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Nincs nyoma a Fidesz plakátszámláinak – feljelentést tesz a Hír TV

2017. augusztus 8., kedd 16:56, frissítve: kedd 21:49

Büntetőfeljelentést tesz a Hír TV a társaság korábbi cégvezetői, köztük Liszkay Gábor ellen, mivel nincs nyoma, hogy számlázták volna a Fidesz 2010-es plakátjait.

Büntetőfeljelentést tesz a Hír TV a társaság korábbi cégvezetői, köztük Liszkay Gábor ellen, aki a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mediaworksöt vezeti.

Puskár Anett, a Mahir tanácsadója azt mondta: nincs nyoma, hogy számlázták volna a Fidesz 2010-es plakátjait. Annak idején a Fidesz a listaáron milliárdokat érő plakátkampányát a Mahir rendkívül alacsony, bruttó 98 millió forintos áron bonyolította le.

„A HírTV Zrt. ügynökségként a Mahir Citypostert bízta meg a Fidesz közterületi kampányának lebonyolításával, de most nagyon úgy tűnik, hogy a 2010-es kampányban semmilyen közterületi költést nem számlázott tovább a Fidesznek. Az ügy már a jogászaink előtt van, akik előkészítik a büntetőfeljelentést” – ismertette Puskár Anett, a Mahir tanácsadója.

A Fidesz a számvevőszéknek küldött elszámolásában viszont már csak kevesebb mint 36 millió forintot tüntetett fel, vagyis a költség kétharmadának, 63 millió forintnak nyoma veszett. Simicska Lajos a 24.hu-nak azt mondta, hogy ő annak idején nem volt többségi tulajdonos, így felelőssége sincs abban, hogy a Fidesznek nem számláztak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!