2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Nem lehet megtagadni a Quaestor-károsultak kártalanítását

2015. július 14., kedd 07:40, frissítve: kedd 07:49

A Quaestor-kötvényesek törvényes kártalanítását nem lehet megtagadni arra hivatkozva, hogy az Alkotmánybíróság még nem reagált az ügyben érkezett beadványra – hangsúlyozta ifj. Balsai István ügyvéd a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

A Befektető-védelmi Alap (Beva) közleményben hozta az ügyfelek tudomására, hogy csak hatmillió forintig fizet, a harmincmillió forintig fennmaradó további összegek átutalására csak az alkotmánybírósági eljárás lezárása után kerülhet sor.

– A Quaestor-károsultak kártalanításáról, kárrendezéséről szóló törvény, illetve az Alkotmánybíróságról szóló törvény nem teszi azt lehetővé, hogy pusztán az alkotmánybírósági beadvány tényére figyelemmel halogatni lehessen ezt a kárrendezést. Tehát önmagában azért, mert erre hivatkozik a Beva, a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja, illetve a pénzintézetek, ez még nem jelenti azt, hogy ne állna fenn a fizetési kötelezettségük. Nyilván ez későbbi esetben akár egy újabb követelés alapját képezheti majd vele szemben – mondta ifj. Balsai István.

Tekintse meg a teljes interjút:

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!