2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Nem esett szó Kovács Béla kémügyéről

2017. július 19., szerda 18:18

Tagadta bűnösségét Kovács Béla a Központi Nyomozó Főügyészségen. A jobbikos EP-képviselő ügyében költségvetési csalás miatt indult eljárás, mert a gyanú szerint 2012-ben és 2013-ban csak papíron alkalmazott négy gyakornokot hivatalában. A politikus kihallgatása előtt arról beszélt, hogy csak adminisztrációs hiba miatt tűnhetett úgy, hogy dolgozói nem voltak Brüsszelben.

Az ügyvédjével érkezett az ügyészségi meghallgatására Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő. A párt képviselőjével szemben két ügyben is vizsgálódnak, miután az Európai Parlament felfüggesztette a mentelmi jogát. Kovácsot ma amiatt hallgatták meg, mert az ügyészség szerint fiktív szerződéssel foglalkoztatott gyakornokokat, akik után annak ellenére vett fel pénzt, hogy a gyakornokok sose jártak nála Brüsszelben.

„A megalapozott gyanú szerint Kovács Béla a 2012–13-as években négy személlyel gyakornoki szerződést kötött brüsszeli munkavégzésre 4 és 6 hónapos időtartamra. A megalapozott gyanú szerint ez a 4 személy egyáltalán nem járt Brüsszelben, semmilyen gyakornoki munkát nem végeztek. Kovács Béla a gyakornokok után összesen 28 ezer euró, átszámolva 8,2 millió forintot felvett, ő ezt megkapta” – ismertette Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője.

A politikus szerint ez nem igaz: „az én tevékenységem nemcsak Brüsszelre nemcsak Strasbourgra szólt, hanem Beregszászra és Szatmárnémetire. Ezek a gyakornokok mind Brüsszelben, mind Strasbourgban jártak. Ez is hazugság, hogy soha nem jártak ott. Ezután, és itt jön a hiba, elküldtem őket a felsorolt irodába, és ott megismerkedtek az ottani tevékenységemmel. Ez az adminisztrációs hiba, hogy nem állandóan tartózkodtak Brüsszelben” – mondta a jobbikos EP-képviselő.

A kormánypártok minden idők legsúlyosabb korrupciójáról beszélnek. A KDNP-s Hollik István azt mondta, „épp ezért azt gondoljuk, hogy itt az ideje, hogy Vona Gábor is színt valljon és válaszoljon arra, hogy miért falazott kovács Bélának, igaz-e, hogy Kovács Béla a Jobbik táskás embere, és mit tud még Vona Gábor minden idők legsúlyosabb korrupciós botrányába keveredett képviselőjéről”.

Kovácsot ugyan a kormánypártok által hangoztatott korrupciós bűncselekménnyel nem gyanúsítják, viszont azzal igen, hogy kémkedett az oroszoknak az EU ellen. Ezt az ügyet ugyan egyesítették a költségvetési csalás miatt indult eljárással, de a kémkedésről ma nem kérdezték a képviselőt. Az ügyészségnek legkésőbb év végéig kell döntenie arról, hogy vádat emelnek-e Kovács Béla ellen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!