2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Négymilliárdos adóssággal szembesült Márki-Zay Péter

Hír TV

2018. március 2., péntek 22:20, frissítve: péntek 22:59

Hódmezővásárhely polgármestere szerint emiatt idén az építményadót sem tudják csökkenteni. A fideszes alpolgármester tagad, szerinte a város pénzügyei rendben vannak.

Március 5-én kezdi átadni a város ügyeit Márki-Zay Péternek Hegedűs Zoltán. A vasárnap lemondott alpolgármester azt mondja, tiszta a lelkiismerete, nincs tartozása a városnak.

– A rendelkezésre álló összes pénzügyi forrás így 1,54 milliárd forint. Két héten belül, március 15-éig várhatóan 1,35 milliárd  forintnyi adóbevétele lesz a városnak, tehát még ez az adóbevétel be fog folyni a befizetési határidőig. Összességében ez közel 3 milliárd forint pénzügyi forrás. A város vagyona 65 milliárd forint, hiteltartozása nincs – mondta Hegedűs Zoltán.

Nem ért egyet Hegedűs Zoltánnal Márki-Zay Péter. A független polgármester szerint egyértelmű, hogy Hódmezővásárhelynek 4 milliárd forint fölötti tartozása van.

– Ebből csak az idén 300 millió a tőketartozás-törlesztés, és 92 345 000 forint a kamat – jelentette ki Márki-Zay Péter.

– Már a kampányban elköltötte a 416 milliós hódmezővásárhelyi tartalék nagy részét a Fidesz – állítja a megválasztott polgármester. Ilyen körülmények között viszont nem lehet eltörölni az építményadót a városban.

– A 400 millió forintos tartaléknak ezzel körülbelül a háromnegyede már kimerült. Úgyhogy sajnálattal kell tudassam minden vásárhelyi polgárral: idén nem tudjuk kivezetni a magánszemélyek építményadóját. Viszont a közgyűlésen határozatot fogunk benyújtani arról, hogy a jövő évtől, amikor ez a felelőtlen gazdálkodás megszűnik, úgy tudjuk tervezni a költségvetést, hogy már lehetővé válik – tette hozzá a független polgármester.

A Fidesz-frakció azt javasolja Márki-Zay Péternek, hogy ilyen körülmények között is törölje el a polgármester-választás előtt megígért – a 101 négyzetméter alatti épületekre vonatkozó – ingatlanadót. Az így keletkező 150 millió forint hiányt pedig gazdálkodja ki valahogy.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!