2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

Navracsics nagy vitára számít

2015. május 22., péntek 21:19, frissítve: péntek 21:32

Unortodox megoldásnak tartják a bevándorlásról rendezett nemzeti konzultációt a korábbi balliberális magyar uniós biztosok. A jelenlegi biztos nagy vitára számít a Brüsszel által javasolt bevándorlási kvótáról. Kovács Lászlót, Andor Lászlót és Navracsics Tibort a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen ültették egy asztalhoz.

„Meggyőződésem szerint őrültség az a javaslat, hogy engedjük be a menekülteket Európába, és osszuk szét őket valamilyen mesterségesen meghatározott kvóta alapján” – ezt mondta kedden Orbán Viktor az Európai Parlamentben a Magyarországról szóló vitában.

Orbán Viktor korábbi helyettese, Navracsics Tibor, Magyarország uniós biztosa arra számít, hogy a bevándorlásról rendezett nemzeti konzultáció eredményét a kormány felhasználja majd a kvótavitában:

– Nyilván nagyon élénk vita lesz. A bizottság a maga részéről megtette a javaslatát a kötelező kvótákra, ami az európai szolidaritáson alapul. Innentől kezdve pedig a tagállamokon múlik, hogy mi fog ebből megvalósulni.
– Ön a kvótarendszert jónak tartja, elfogadhatónak?
– Én az Európai Bizottság tagja vagyok és ez az Európai Bizottság hivatalos javaslata.

Navracsics Tibor balliberális elődei szerint a magyar nemzeti konzultáció unortodox politikai eszköz. „Olyan biztosan nincs, hogy a kérdések már sugallják a választ. Olyan sincs, hogy a kérdések bizonyos ellenérzéseket szítanak a menekültekkel, az ő befogadásukkal kapcsolatban. Olyan sincs például ebben a menekültügyben, amelyik összekeverné a menekülteket a terroristákkal” – nyilatkozta Kovács László, az Európai Bizottság volt adó- és vámügyi biztosa.

A Kovács Lászlót Brüsszelben váltó Andor László szerint is irányított kérdésekből áll a nemzeti konzultáció. „Nyilván úgy kell egy kérdést megfogalmazni, hogy az inkább begyűjtsön véleményeket, különféle álláspontokat, ne pedig feltétlenül sugalmazzon olyan dolgokat, amik a létező jelenségeket, mint amilyen például a migráció, indokolatlan veszélyekkel kapcsolják össze” – fogalmazott Andor László, az Európai Bizottság volt foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosa.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen rendezett kerekasztal-beszélgetésen az is szóba került, hogy az uniós biztosoknak nem az őket delegáló állam vagy kormány érdekeit, hanem az Európai Bizottság álláspontját kell képviselniük.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!