2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Fidesz-KDNP kampánynyitója 14:30

Náray-Szabó: rossz mondat volt és félreérthető

Hír TV

2018. július 2., hétfő 20:02, frissítve: hétfő 20:12

Rossz mondat volt és félreérthető – ezt mondta a Magyar Időkben megjelent írására Náray-Szabó Gábor. A Professzorok Batthyány Körének elnöke azt MTA botrány kapcsán azt állam csecsén élő kutatókról írt. Egyenesen című műsorunkban arról beszélt, nem mindenkire értette, csak azokra az akadémikusokra, akik tüntettek az MTA függetlensége mellett.

„Ez olyanok is magukra vették, akiknek nem inge. Én a Momentum tüntetésére gondoltam, azért nem volt szerencsés ennek a párt száz embernek a kivonulása, mert pártpolitikai szintre vitte a vitát” – mondta a Náray-Szabó Sándor.

Volt, akinek nem fért bele

A múlt héten kilépett a Professzorok Batthyány Köréből a neves agykutató, Freund Tamás. A tudós az Indexnek elmondta, hogy olyan szintű a megosztottság a testületben a Magyar Tudományos Akadémia finanszírozásának tervezett átalakítása miatt, hogy már nem kívánt tovább tag maradni.

A Széchenyi-díjas neurobiológus hozzátette, hogy egyáltalán nem értett egyet a Magyar Időkben megjelent Náray-Szabó Gábor interjúval, amiben a Professzorok Batthyány Körének elnöke nekiment az MTA államosítása ellen felszólaló tudósoknak.

 

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!