2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

MSZP: A DK-nak nincs joga beleszólni, hogy kiket jelölünk

Hír TV

2018. január 9., kedd 10:26, frissítve: kedd 10:51

A párt országgyűlési képviselője szerint nem született megállapodás Gyurcsány pártjával a csepeli körzetről.

Alaposan meglepte a DK-t, hogy az MSZP Bangóné Borbély Ildikót indítaná egyéniben Csepelen, hiszen a két párt egyértelműen megállapodott arról, hogy a körzet az Együtt színeiben induló, 2014-ben egyéni mandátumot szerző Szabó Szabolcsé lesz – mondta Reggeli járat című műsorunkban a DK szóvivője. Gréczy Zsolt bízik abban, hogy a szocialisták meggondolják magukat.

„Most azt a helyzetet állítják elő éppen, miközben folyamatosan közös kormányról, meg közös miniszterelnökről, meg közös listáról, meg minden ilyesmiről beszélnek, hogy éppen a közös jelöltet akadályozzák egy saját jelölttel. És ha Bangóné Borbély Ildikó és Szabó Szabolcs is indul, akkor az a rettenetes Németh Szilárd fogja megnyerni az egyéni mandátumot, úgyhogy nagyon remélem, hogy a szocialisták még időben észbe kapnak, és ezen korrigálnak” – mondta a politikus.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

A szocialisták frakcióvezetője szerint viszont semmiféle megállapodás nem született a DK-val a csepeli egyéni körzetről, Tóth Bertalan ezért nem is érti, miről beszél Gréczy Zsolt – aki, vele ellentétben, nem volt jelen a tárgyalásokon. Szerinte a DK-nak sem joga, sem pedig lehetősége nincs beleszólni abba, hogy kit jelöl az MSZP.

– Ez nagyon izgalmas, mert a DK szóvivője nem vett részt a tárgyalásokon, én pedig személyesen részt vettem a tárgyalásokon, és ilyen megállapodás nem született.

– Milyen született?

– Született a választókerületekről, mely arról szól, hogy hatvan körzetben a DK nem indít MSZP-s jelölt ellen képviselőjelöltet, 46 körzetben pedig az MSZP nem indít a DK-s jelölttel szemben MSZP-s jelöltet. Erről született a megállapodás, és le van írva, hogy ezek mely választókerületek, azon belül, hogy az egyes párt kit jelöl ezekben a választókerületekben. Kifejezetten a DK kérésére megegyeztünk, hogy nem szólunk bele, ezért nagyon izgalmas, amit a DK most tesz, hiszen sem joga, sem a megállapodásból lehetősége nincs arra, hogy beleszóljon abba, hogy mi kiket jelölünk.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!