2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Bizottsági elnök lehet Mirkóczki

Hír TV

2018. április 26., csütörtök 15:01, frissítve: csütörtök 18:52

A jobbikos politikus szerint erről hivatalosan a frakció dönt, de tapasztalata miatt ő számít a legesélyesebbnek. Azt még nem tudni, hogy a Fidesz folytatja-e a testület bojkottját, ha az LMP-s Szél Bernadett tag marad.

A testület elnökét hagyományosan a legnagyobb ellenzéki frakció adja. 2010 óta ez az MSZP volt, most viszont már a Jobbik az.

Én nyolc éve egyedüli jobbikosként vagyok a nemzetbiztonsági bizottságban, úgyhogy minden bizonnyal a kellő rutin és tapasztalat az megvan személyemben ahhoz, hogy hatékonyan vezessem ezt a bizottságot - jelentette ki Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Mirkóczki Ádám újra napirendre venné a korábban javasolt ügyeket.

Az Eliostól a paksi szerződéséken át a Pharaon, a vízumok. Nagyon sok ügy volt itt az utolsó hónapokban, akár Kósa Lajos 1300 milliárdos furcsasága - mondta a politikus.

A Fidesztől nem kaptunk választ arra, hogy folytatják-e a bojkottot, ha Szél Bernadett a Nemzetbizonsági Bizottság tagja marad. Szerdán a kormánypárt távozó frakcióvezetője, Gulyás Gergely azt mondta: nem lesznek jelentős változások a bizottságok személyi összetételében.

Az egyetlenegy változás az az, hogy a népjóléti bizottságot ezt követően az ellenzék fogja vezetni, a kulturális bizottságok, amely az oktatás területét is felügyeli, pedig a kormánypártok - közölte Gulyás.

Az Országgyűlés 15 bizottságából tíznek adja az elnökét a Fidesz-KDNP. A szocialisták a nemzetbiztonsági mellett elveszítik a költségvetési bizottságot is: ott a Demokratikus Koalíció kaphatja az elnöki széket. Az MSZP a népjóléti bizottság élére a Hír TV információi szerint Korózs Lajost jelöli.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!