2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Mielőbb elbontanák a Mahir hirdetőoszlopait

2015. december 22., kedd 17:45, frissítve: szerda 14:44

Rendkívüli közgyűlésen döntött a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir hirdetőoszlopainak elbontásáról reggel a Fővárosi Közgyűlés. A javaslatot vita nélkül fogadta el a testület 19 igen, 1 nem szavazattal és 1 tartózkodással. A rendeletmódosítás azonnal bonthatóvá teszi a hirdetőoszlopokat, türelmi idő és jogorvoslati lehetőség nélkül. A főváros még szeptemberben bontott szerződést a Mahir City Posterrel, amit a kft. a bíróságon támadott meg. A Mahir erre a jogvitára hivatkozva utasítja vissza a főváros mostani döntését.

„Egyetlen napirendi pontunk van. Nem akarom ünnepek előtt senkinek az idejét rabolni” – ezekkel a szavakkal nyitotta a Fővárosi Közgyűlés ülését Tarlós István. A főpolgármester terveit nem is húzták keresztbe a képviselők. Kevesebb mint tíz perc alatt, vita nélkül fogadták el azt a módosítást, amiért a fideszes képviselők rendkívüli közgyűlés összehívását kérték. Az ellenzéknek még a napirend elfogadása előtt volt lehetősége megszólalni.

„A fideszes belháborút, azt folytassák le maguk között, és lehetőleg ne szórakoztassák vele sem a közvéleményt, sem pedig a város igazgatását” – fogalmazott Horváth Csaba, az MSZP közgyűlési képviselője.

A Demokratikus Koalíció is szívesebben vitázott volna a BKV finanszírozásáról. „Mi történt tegnap a BKV ügyében? Ez sokkal inkább érdeklődésre tartana számot a budapestieknek, mint az, hogy ez a méltatlan háború, ami Simicska és Orbán között zajlik” – mondta el Gy. Németh Erzsébet.

A 19 jelenlévő fideszes képviselő támogatásával eldőlt: jogorvoslat nélküli felhatalmazást kap a Budapest Közút Zrt. arra, hogy jövőre a Mahir költségére lebontsa a hirdetőoszlopokat, ha a cég azt addig nem teszi meg.

Helyükön maradnak a Mahir Cityposter oszlopai – reagált a cég a döntésre. A Hír TV-hez eljuttatott közleményükben emlékeztetnek: bíróságon támadták meg a közgyűlés szeptemberi döntését, amely október 31-vel felmondta a Mahir és az önkormányzat szerződését. Egyben kérték a Fővárosi Törvényszéket, hogy a per idejére függessze fel a bontást.

Az első tárgyalást január 11-én tartják. A Mahir rövid időn belül ítéletet vár, mivel az önkormányzat a perben a bíróság által előírt határidő lejártáig érdemi védekezést elő sem terjesztett.

Élő bejelentkezés a városházáról reggel:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!