2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

CPAC Magyarország 2024 23:30

Mészároséknak nem közpénz az uniós pénz

2017. február 14., kedd 16:16, frissítve: kedd 21:59

Az uniós támogatást nem érzi közpénznek Mészáros Lőrinc alapítványa. Titkolják, hogy hányan utaztak eddig a 600 millió forintos támogatással elkészült felcsúti kisvasúton. A Valentin-nap azonban jó üzletnek bizonyult, ugyanis nagyjából 150-en, vagyis kétszer annyian ültek a váli völgyi kisvasútra, mint tavaly ősszel egy átlagos napon.

Szív alakú piros lufit kaptak a hölgyek a felcsúti vasútállomáson. Az utasok közül többen rendszeresen ünnepelnek Valentin-napon.

Az utasok többsége a szomszédos településekről érkezett.

„Csapdin van egy kis kávézóm, onnan jöttünk. Srácok behoztak egy szórólapot, és így spontán megleptem a feleségemet ezzel” – mondta el Gerzson Tamás.

Mécses, pezsgő, eper és bonbon az asztalokon. A szerelmespárok a felcsúti vasútállomásról a Puskás Akadémiához és az Alcsútdobozi Arborétumhoz vonatozhattak, az árban pedig egy gyertyafényes vacsora is benne volt a Puskás Ferenc Sport Hotelben.

Jól mutathat majd a Valentin-nap az utasszám alakulásában. Három járat indult, mindegyik nagyjából 50 emberrel – márpedig a 150 utas a kétszerese a tavaly októberi–szeptemberi napi utasforgalomnak.

A PM-es Jávor Benedek kérte ki a statisztikát, amelyek azt mutatták, hogy havonta alig több mint 2200 vonatjegyet adtak el, és voltak olyan októberi napok, szám szerint hat is, amikor senki sem akart a felcsúti vonatra ülni.

Azt nem tudni, hogy az átadás óta összesen mennyien utaztak a Váli-völgyi kisvasúton.

Mészáros Lőrinc alapítványa az Átlátszó.hu kérdésére nem adott választ. Arra hivatkoztak, nem látnak el közfeladatot, és nem kaptak pénzt a költségvetésből sem, vagyis szerintük nem kell adatot szolgáltatniuk.

A felcsúti kisvasút 600 millió forint uniós támogatással, vagyis európai adófizetői pénzből jött létre. A tervekben napi legalább 2500 utassal számoltak, ami a szeptemberi és októberi adatokat nézve úgy tűnik, legfeljebb csak havi szinten teljesült.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!