2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

„Menjen haza a saját országába, ott kérdezősködjön!”

Hír TV

2018. március 28., szerda 17:11, frissítve: szerda 22:38

Meggyűlt a baja az angol nyelvvel és a nyugati újságírókkal az ország leggazdagabb emberének. Mészáros Lőrinc a felcsúti önkormányzati ülésen csak hosszas szócsata után tudta csendre inteni a válaszokhoz szokott amerikai és francia riportereket. A nemzetközi sajtó a polgármestert mesébe illő meggazdagodásáról kérdezte.

A rendkívüli médiaérdeklődés miatt nem indult zökkenőmentesen a Fejér megyei kistelepülés képviselő-testületi ülése. A nemzetközi sajtó figyelmét is felkeltette az ország, illetve a régió legsikeresebb vállalkozójának története, a felcsúti polgármestert az HBO-nak dolgozó amerikai hírügynökség, a Vice News riportere próbálta kérdezni. Hosszas szópárbaj alakult ki Mészáros és az amerikai újságíró között, a lap munkatársa ugyanis ragaszkodott ahhoz, hogy válaszoljon a feltett kérdésekre. „Menjen haza a saját országába, ott kérdezősködjön!” – intette rendre a külföldi újságírót a polgármester. Az egykori gázszerelő csak rövidke magyar válaszokat adott, s a többi között a Hír TV-nek tagadta, hogy érdeklődne az egyik hazai mobilszolgáltató iránt, amelyet nemrég egy cseh befektető vásárolt meg.

– A Telenort meg fogja venni az üzlettársán keresztül?

– Nem tudom, hogy mit fogok megvenni.

– De érdekli az üzlet?

– Nem.

A milliárdos az ülés után sajtóhírekre válaszul tagadta, hogy bármi köze lenne egy osztrák ügyvéd által tulajdonolt céghez, amely sorra nyeri az állami út- és vasútépítéseket a Strabaggal közösen.

A polgármester beszélt a közelgő választásról és az elszámoltatásról is.

– Öntől lesz mit visszavenni?

– Tőlem semmit.

– Tehát mindent legálisan?

– Maximálisan.

– Szavazni elmegy?

– Természetesen.

– Elárulja, hogy kire?

– A Fideszre.

– Csak a Fidesz?

– Csak a Fidesz!

– Előfordulhat, hogy máshová pártol?

– Nem.

– De korábban azt mondta, hogy bármi megtörténhet. Például hogy vesz egy szállodát.

– Csak a Fidesz.

Közben a Népszava.hu arról írt, hogy Mészáros Lőrinc jó érzékkel vásárolt borászatot és pálinkafőzdét Bodrogkisfaludon. A kormány ugyanis éppen 4,6 milliárd forintos támogatással a térségben indítja be a nyaralóhajó-turizmusprogramot a Bodrog Tokajtól a szlovák határig terjedő szakaszán is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!