2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Polgármestert választ Hódmezővásárhely

Hír TV

2018. február 25., vasárnap 07:17, frissítve: vasárnap 12:52

Délelőtt 11 óráig a választásra jogosultak 28,14 százaléka voksolt a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson. Négy éve ilyenkor a részvételi arány mindössze 15,2 százalék volt.

Nem adott érdemi választ a kormánypárti polgármesterjelölt, hogy segítik-e majd a választáson romák buszoztatással. Célpont című műsorunk derítette ki, hogy szervezett akcióban hajt a Fidesz roma szavazatokra az országgyűlési választáson, a rendszer főpróbája pedig a mai vásárhelyi voksoláson lesz. Erről a kormánypárti polgármesterjelöltet azután kérdeztük, hogy leadta szavazatát. Hegedűs Zoltán azonban most hallott először az ügyről.

Az ellenzéki pártok által támogatott független jelölt is leadta szavazatát. Márki-Zay Péter szerint érthető, hogy a kancelláriaminiszter perrel fenyegeti a Hír TV-t, amiért arról számoltunk be, hogy hatmilliárdos költségvetési csalás elkövetőivel szövetkeztek a roma szavazatok megszerzéséért a Csongrád megyei fideszesek.

Bejelentkezés 10 órakor:

A város választásra jogosult 36 818 polgára ötven szavazókörben adhatja le voksát. Reggel 9 óráig a hódmezővásárhelyi választók 11,65 százaléka, 4275 fő adta le a voksát az időközi polgármester-választáson.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter városában egy kormánypárti jelölt, Hegedűs Zoltán és két független, Márki-Zay Péter és Hernádi Gyula méretteti meg magát. A választást az előző településvezető, Almási István (Fidesz–KDNP) halála miatt kellett kiírni.

Az ellenzéki pártok által támogatott, de függetlenként induló Márki-Zay Péter szerint Lázár János a legnagyobb kampánymenedzsere, mert az alaptalan támadásokkal inkább szimpátiát keltett iránta a választókban. Részletek >>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!