2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

Magyarázatot vár az ellenzék Orbán titkos svájci útjaira

Hír TV

2017. november 17., péntek 22:14, frissítve: szombat 09:39

A Fidesz frakcióvezetője viszont demagógiát emleget, szerinte semmi keresnivaló nincs a kormányfő utazásainál, azok ugyanis csak hasznot hajtottak az országnak.

„Értjük, hogy szép ország, értjük, hogy nagyon fontos ország bizonyos szempontból, de egy uniós tagállam képviselőjének miért kell ilyen sokszor Svájcba menni, ezt a kérdést tesszük fel” – fogalmaztak a szocialisták, akik magyarázatot várnának a kormányfőtől a svájci utakra.

A Jobbik szerint nemzetbiztonsági kockázatokat vetnek fel a titkos utak, ezért azokat meg kell vizsgálni.

„Nagyon komoly nemzetbiztonsági kockázatokat, illetve kérdéseket is felvet, hogyha vannak olyan útjai a miniszterelnöknek külföldre, éppen Svájcba, amelyről még az állami hírügynökség sem ad hírt, mindenképpen vizsgálat szükséges” – nyilatkozta a párt parlamenti képviselője, Dúró Dóra.

A miniszterelnöknek titkolnivalója van, ez az oka annak, hogy közérdekűadat-igényléssel lehetett csak hozzájutni az úttal kapcsolatos részletekhez – véli az LMP.

„Az, hogy egy miniszterelnök hova utazik külföldre, milyen célból utazik külföldre, az alapvetően tartozik a magyar állampolgárokra, úgyhogy nem kellett volna a közérdekűadat-igénylésre várni, hogy ezeket az információkat a miniszterelnök úr átadja, amennyiben nincsenek titkolnivalói. Az, hogy ilyen nehezen tudunk ehhez az információkhoz hozzájutni, az felveti azt a gyanút, hogy titkolnivalója van a miniszterelnöknek” – reagált az egyik társelnök, Szél Bernadett.

Az egykor luxusbaloldalazó Fidesz frakcióvezetője népámításnak tartja, hogy a média a miniszterelnök utazásai után kutakodik.

„Végtelenül demagóg kísérletnek tartom azt, hogy eljut oda a politika, hogy a miniszterelnök repülőjegyének árait kezdjük el vizsgálni. Főleg, hogy az az összeg, amiről beszélünk, egy miniszterelnöki delegáció esetében, akinek rendszeresen kell utazni Magyarországra és Európán kívül is, szerintem soknak egyáltalán nem tekinthető” – jelentette ki Gulyás Gergely.

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője azt is hozzátette: a hivatalos utak több milliárd forintnyi hasznot hajtottak az országnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!