2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Lefizethették a svéd tulajt, csak hogy Semjén vadászhasson

Hír TV

2018. március 22., csütörtök 11:59, frissítve: péntek 11:50

Illegális rénszarvast kilőni Svédországban. Ezt a világ legnagyobb természetvédelmi szervezetének svéd munkatársa mondta a Klubrádiónak, miután Semjén Zsolt svédországi luxusvadászatáról érdeklődtek.

Tom Armbrom szerint az történhetett, hogy a szervezők megállapodtak a helyi földtulajdonosokkal, és egy nagyobb összeget fizettek nekik az állatért, amelyet aztán a kereszténydemokrata politikus elejtett. A szakember elmondása alapján a magyar miniszterelnök-helyettesnek nem lehetett nehéz dolga, mert a rénszarvas teljesen háziasított, és még a gazdáját is képes felismerni.

Semjén Zsolt többször is vadászott rénszarvasra a skandináv országban, az utakat egy, állami pénzeket sorra nyerő üzletember fizette neki.

A legvalószínűbb az, hogy a vadászok kötöttek egy egyezséget a számi (lapp) földtulajdonossal, és fizettek egy nagyobb összeget. De az tény, hogy egy háziasított rénszarvast nem nehéz kilőni. Meglehetősen szelídek ugyanis. Van olyan, amely felismeri a gazdáját, és oda is megy hozzá. Ha ez történt, azt nem is nevezném vadászatnak – mondta a WWF munkatársa.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!