2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Lázár ismét távozásra szólította fel Gömörit

,

2015. június 4., csütörtök 20:50, frissítve: péntek 12:26

Zsinórban harmadszor szólította fel távozásra a paralampiai bizottság elnökét a kancelláriaminiszter. Lázár János szerint Gömöri Zsolt már csak kárt okoz a fogyatékkal élők sportjának. Az elnök magától nem hajlandó megválni a székétől, de a hónap második felében bizalmi szavazást kér a rendkívüli közgyűlésen.

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnökségi ülésére érkezett a Magyar Sport Házába Deutsch Tamás alelnök. A felügyelőbizottság rendkívüli jelentését tárgyalták meg. A bizottság – egyebek mellett – Gömöri Zsolt elnök devizahitelének végtörlesztését is vizsgálta, de nem tudta kideríteni, hogy ki határozott a hárommillió forintos munkáltatói támogatásról. A döntésnek írásos nyoma nincs, noha Deutsch Tamás maga árulta el, hogy az ötlet tőle származik. Az alelnök kitérő választ adott a Hír TV kérdésére.

– De írásos bizonyíték nincsen erre? Hoztak ilyet nyilvánosságra, amin Ön írásban javasolja, hogy Gömöri Zsolt kapja meg ezt a hárommillió forintot?
– Még egyszer mondom, hogy ha megengedi, én eddig is ezzel az egész nagyon szomorú, hát, sárdobáló, nyilvánosság előtti vitával kapcsolatban meglehetősen tartózkodó álláspontot képviseltem. Rendkívül helytelennek tartom, hogy egy rendkívül széles sportközösséghez tartozó emberek egymást sértegetve foglalnak állást és mondják el a véleményüket.

Az estébe nyúló elnökségi ülés után Gömöri Zsolt azt mondta: írásban kérvényezte, hogy a paralimpiai bizottság járuljon hozzá a végtörlesztéséhez. „Az elnökség a közgyűlés felé indítványozza a bizalmi szavazást, és a bizalmi szavazás alapján minden elnökségi tag és én is készek vagyunk a felajánlásra, a paralimpiai bizottság eddig is demokratikusan működött, és a jogállamiság szerint járunk el” – mondta Gömöri Zsolt

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnökét zsinórban harmadszor szólította fel távozásra szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján a kancelláriaminiszter. „Továbbra is a magam álláspontját tudom elmondani, hiszen a Magyar Olimpiai Bizottság függetlenségét a kormány most is és a jövőben is tiszteletben kívánja tartani, miután úgy látom, hogy a rendőrség érdeklődését is fölkeltette mindaz, ami ott történt, csak megerősödött az a véleményem, hogy a paralimpiai bizottság elnökének azonnali hatállyal távoznia kell a székéből. Amennyiben ezt nem teszi, minden órával kárt okoz ennek a rendkívül fontos és kényes ügynek” – fejtette ki Lázár János.


„Lázár János miniszter úr véleménye, bár megfontolandó és fajsúlyos, de egy ilyen civil szervezet életében nem biztos, hogy eszerint kell eljárnunk, Lázár János is a választópolgároktól kapa meg a mandátumát és ellátja a miniszteri pozíciót” – reagált a kancelláriaminiszter szavaira Gömöri Zsolt.

A paralimpiai bizottság vitatott pénzügyeit már a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálja, a büntetőeljárásnak egyelőre nincs gyanúsítottja.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!