2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Közel száz óvodában tanítják energiatudatosságra a gyerekeket

Hír TV

2017. november 4., szombat 12:52, frissítve: szombat 12:53

Az Ariston Thermo Hungária Kft. 2017-ben másodszor hirdette meg azt az egész éves programot, amelyben óvodapedagógusokat hívott ingyenes képzésre országszerte. Az egynapos tréningen részt vevő óvónők ezt követően foglalkozásokat tartottak az óvodájukban, majd a bevont apróságok rajzversenyen vehettek részt. A kezdeményezés célja, hogy már egészen kis korban elkezdjék megismertetni a gyerekeket az energiatudatos gondolkodásmóddal.

A négylépcsős országos programra Győrben, Nyíregyházán, Szombathelyen és Budapesten várták a résztvevőket. A képzés mellé minden pedagógus ingyenes segédanyagokat kapott, amelyek segítségével fejlesztő foglalkozásokat tartottak az óvodákban. Aki a rajzpályázatra is benevezett, az intézményi fődíjként egy Ariston Velis Evo Wifi típusú elektromos vízmelegítőt nyerhetett, a legjobb kis művészek rajzait szociológuszsűri bírálta el.

Az idei évben pedagóguskiírást is meghirdetett az Ariston, amelyre minden eddig végzett óvónő küldhetett be pályázatot. E kiírás nyertese a győri Tárogató Óvoda Lepke Tagóvodájában dolgozó Szalainé Duber Ilona lett.

Az intézményi versenyt a nyíregyházi Gyermekek Háza Déli Óvoda Kereszt utcai óvodája nyerte. Ők az új, energiatakarékos Velis Evo Wifi elektromos vízmelegítőt kapták ajándékba, amely telefonos applikációval irányítható, és csak akkor fogyaszt, amikor szükséges.

korosztályi nyertesek között a 3 évesek kategóriájában Dobos Szófia nyert a debreceni Thaly Kálmán Utcai Óvodából, valamint a 4 éves Krúdy Kata, az 5 éves Tóth Sarolta, a 6 éves Kátai Kendra és a 7 éves Antal Gergő nyert a XVI. kerületi Brumi Óvodából.

A hazánkban úttörő kezdeményezés célja, hogy már egészen korán, az óvodákban elinduljon a szemléletformálás, és egy energiatudatos nemzedék nőjön fel. Az óvodapedagógusok visszajelzése alapján a gyerekek nagyon fogékonyak, és az egész családot tudatosságra ösztönzik. A szervezők reményei szerint így egyre több magyar családban kap majd főszerepet az energiatudatosság, ami takarékossággal párosítva a legjobb jövőbe mutató irány a háztartások számára.

Az Ariston Thermo Hungária Kft. 2018-ban is meghirdeti az ingyenes képzést. A tervek szerint Baranya, Zala, Pest és Csongrád megye óvodáit várják majd a tréningekre. A jövő évi képzésekről az Ariston honlapján, a megyei hírportálokon, valamint az óvodai közösségi médiacsoportokban lehet majd további információkat megtudni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!