2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Kövér a korábbinál harciasabb ellenzéket vizionál

Hír TV

2018. május 20., vasárnap 08:54, frissítve: vasárnap 14:55

Az ellenzéki politikusokat bírálta az Országgyűlés fideszes házelnöke a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Kövér László az interjúban azt mondta: azok, akik nem vettek részt a kormányfő eskütételén a parlamentben, semmit nem tanultak a demokrácia tiszteletéből, és saját választóikat sértették meg.

Kövér László név szerint megemlítette az LMP képviselőjét, Hadházy Ákost, aki szerinte azzal, hogy távol maradt a képviselői eskütételtől azt bizonyította, hogy nincs keresnivalója a parlamentben. „Egy ilyen embernek tényleg nincs keresnivalója a parlamentben, de hát nekünk is tiszteletben kell tartanunk a magyar emberek döntését, akik (...) ennek a pártnak a támogatói közé sorakoztak fel” – fogalmazott.

Hadházy Ákos Facebook-oldalán reagált Kövér László szavaira. Azt írta: távollétével arra akarta felhívni a figyelmet, hogy az áprilisi választás tisztességtelen volt, amibe nem lehet beletörődni.

Kövér László egyértelművé tette: marad a házelnöki szigor az újabb kormányzati ciklusban. A közjogi méltóság az interjúban azt mondta: arra számít, hogy az ellenzék harciasabb lesz, hogy a választói figyelmet jobban felkeltsék, de ő ugyanúgy fog szankcionálni mint eddig. Az előző 4 évben Kövér László többször is pénzbírsággal sújtotta obstrukcióik miatt az ellenzéki képviselőket. Annak ellenére tette ezt, hogy strasbourgi bíróság már kimondta, hogy például táblákkal és molinókkal szabadon demonstrálhatnának a Parlamentben is a politikusok.

„Az derül ki számomra, hogy ők úgy gondolják, hogy azért veszítettek, mert nem voltak elég harciasak, nem voltak elég kombattánsok, nem voltak elég figyelemfelkeltőek a randalírozást illetően, majd, hogyha ráerősítenek, akkor a következő 4 évben kicsit nagyobb sikerrel járnak. Meggyőződésem, hogy nem így állnak az összefüggések, épphogy fordítva. De nem táplálok különösebben nagy reményt a tekintetben, hogy ők ugyanazt a következtetést vonják le a kudarcukból, mint én tettem” – fogalmazott.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!