2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Európai Híradó 04:00

Kocsis tagadja, hogy ultimátumot kaptak volna

Hír TV

2018. május 28., hétfő 17:54, frissítve: hétfő 18:52

A Fidesz-frakcióvezetője is azt állítja, hogy nem kaptak ultimátumot az Európai Néppárttól és a CDU-tól. A kormánypártok húztak a srófon, és szigorítottak a Stop Sorosként emlegetett csomagon - jelentette be Kocsis Máté. Az illegális bevándorlás szervezése bűncselekmény lesz, az elkövetők rács mögé is kerülhetnek. Kocsis Máté sajtótájékoztatójára a HÍR TV nem kapott meghívót, az elhangzottakról a Fidesz-honlapján közzétett videó alapján számolunk be.

2016 novemberében bukott el a parlamentben a kormány által beterjesztett kvótaellenes alkotmánymódosítás. A kormányzat ezt követően indította be a nagyüzemi Soros propagandát, amivel a közterületeket is elárasztotta.

Az április kétharmados győzelmet követően a régi-új kormányzat egyértelművé tette: a korábbinál is szigorúbb, Stop Soros elnevezésű törvénycsomagot fogadhat el a parlament.

A Stop Soros törvénycsomagnak a megerősítéséről a kormány ezen a héten intézkedni fog – ezt mondta a miniszterjelölti meghallgatásán Rogán Antal. Az azóta ismét miniszterré kinevezett kormánypárti politikus hozzátette: a parlament elé kerülő javaslat a korábbi elképzelésekhez képest is szigorúbb lehet, ám részleteket nem közölt. Az alapjavaslat szerint regisztrálnának és megadóztatnának minden olyan civil szervezetet, amelyik segíti és propagálja az illegális migrációt. A törvényjavaslatot kedden tárgyalhatja a parlament, és a kormány tervei szerint rövid időn belül szavazni is fognak róla.

Hétfőn a Fidesz frakcióvezetője már arról beszélt, hogy akár 90 nap elzárással is büntethető lesz aki, aki az illegális migrációt segíti. „A szervezőtevékenység definíciója szerint megvalósulhat úgy, hogy határmegfigyelést szervez valaki, információt készít, terjeszt, vagy erre megbízást ad, illetve a bevándorlás szervezésére irányuló hálózatot épít vagy működtet ez esetben kitiltásnak is helye van a javaslat és a módosítások szerint” – így Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

Nem csak a Stop Soros törvénycsomag megszavazása várat magára, hanem a CEU további budapesti működését garantáló megállapodás aláírása is. Két hónapja ugyan járt az egyesül államokban egy kormányzati küldöttség, de így sem gyorsultak fel a tárgyalások.

„Most tavaszra azt is tudjuk már, hogy a kormány küldöttei szerint az az oktatási tevékenység amit az USA-ban folytatunk, az megfelel a magyarországi követelményeknek” – ezt mondja a CEU rektorhelyettese. Enyedi Zsolt szerint a kormányzat részéről leginkább időhúzás zajlik.

„Ez a látogatás több mint hat héttel ezelőtt volt, tehát azt várnánk, hogy ez a bizonyos jelentés minél előbb megszülessen. Nem is egészen értjük, hogy eddig miért nem született meg. Azt gondoljuk, hogy amint a tényekkel szembesül a kormány egésze, akkor megtörténik az aláírás is” – fogalmazott Enyedi Zsolt.

Az egyetemnek legkésőbb augusztusban meg kell kezdenie a toborzást a következő tanévre, így ha addig nem születik aláírt megállapodás, megszűnhet a budapesti képzésük.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!