2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

Kocsis: Az ellenzéknek újra meg kell ismerkednie a valósággal

Hír TV

2018. július 27., péntek 17:56, frissítve: péntek 21:12

Nem az ellenzéki pártok politikusainak állt a zászló a bálványosi szabadegyetemen. Hozzászólásaikat nem díjazta a hagyományosan fideszes közönség. A kormánypárti frakcióvezetőknek kijárt a taps. Az MSZP és a Gyurcsány-párt nem képviseltette magát a vitán. A többiek helyettük is beszéltek a magyarországi baloldalról.

„Alapvetően örülök neki, hogy a szocialisták nincsenek itt, mert az azt is jelenti, hogy van még bennük szégyenérzet. 2004. december 5. után még szép, hogy nincsenek itt” – az MSZP ekézésével kezdte a Fidesz frakcióvezetője a magyarországi politikai helyzet elemzését a kerekasztal-beszélgetésen. Kocsis Máté a határon túli magyarok kettős állampolgárságáról rendezett népszavazás MSZP-s kampányára célzott. A ziccert a jobbikos Mirkóczki Ádám sem hagyta ki.

„A kivándorlás, a demográfia, az ország biztonsága, ezek a nemzeti minimumok közé tartoznának. Tudok egy olyan pártot, aki soha nem fog ebben egyetérteni” – utalt a Gyurcsány-pártra a Jobbik frakcióvezetője.

A baloldalon az LMP új társelnöke is rúgott egyet. „Gyakorlatilag a régi baloldal kimúlása, hozzáteszem teljesen jogszerű és időszerű kimúlásának vagyunk a tanúi, a másik oldalról pedig a 21. századi pártok együtt 30 százalékot értek el és jelentős előrelépést könyvelhettek el. Tehát számomra megmutatta azt, hogy a magyar választók valóban ellenzékkereső hangulatot mutattak, és ebben az irányban keresik az ellenzéki alternatívát” – mondta Keresztes László Lóránt.

Az LMP-nek a KDNP frakcióvezetője szól oda. „Ha valaki egyszer, netalántán egyszer kormánypárt akar lenni, akkor ott egységes és hatékony megnyilatkozásokra, valamint hitelességre van szükség. Tehát hiteles, hatékony, egységes” – mondta Harrach Péter.

Kocsis Máté hazabeszélt, amikor a józsefvárosi időközi polgármester-választás eredményével példálózott. A Fidesz jelöltje közel kétharmadot kapott július elején.

„Azon mégiscsak el kellene gondolkodni, hogy Budapest kellős közepén, a VIII. kerületben, amit olyannyira főleg a baloldal és a liberálisok a bástyájuknak tartanak, 63/36-ra az agyonsztárolt, úgynevezett civil, független, nem tudom milyen, biojelölteteket úgy elverjük mint jég a határt. Higgyétek el, hogy mi azon nem nevetünk és nem az arrogancia beszél belőlünk, hát először is ki kell mondanom és még egyszer mondom nem feladatom az ellenzéknek a piszkálása, de újra meg kell ismerkedni a valósággal” – fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője.

Mirkóczki Ádám védekezésül az Állami Számvevőszékre mutogatott. „Hát azért sokat tettetek annak érdekében, hogy ne tudjunk mindenhol elindulni. Azért gondolok itt a pártot érintő, az elmúlt, lassan 30 év politikatörténetében soha nem látott méretű pénzbírságra, az Állami Számvevőszéket segítségül hívva. Az világos, hogy te most szétteszed a kezed és mindig azt fogjátok mondani, hogy az egy önálló, független intézmény, de most őszintén... Akinek ott van a Fidesz-tagkönyv a zsebében és ő vezet egy ilyen intézményt” – utalt Domokos László, ÁSZ-elnökre a jobbikos politikus.

Mirkóczki Ádám szerint az ellenzék választási vereségében a kamupártoknak is volt szerepük.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!