2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:00

Ketyeg az újabb OLAF-bomba

Hír TV

2018. február 14., szerda 14:03, frissítve: szerda 17:10

3,3 milliárd forintot fizethet vissza Magyarország egy újabb OLAF-jelentés nyomán. A vizsgálatban érintett államtitkár szerint ezek jelentéktelen ügyek.

Az OLAF beszállt a magyarországi kampányba – így kommentálta a Fidesz frakcióvezetője az Elios- és a Homolya Róbert ügyét.

Az NFM közlekedési államtitkára korábban, az uniós pénzek elosztásáért felelős Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökhelyetteseként olyan közbeszerzési tanácsadó cégekben volt érdekelt, amelyek részt vettek egy sor uniós projekt előkészítésében – ez azonban az unió csalás ellenes hivatala szerint összeférhetetlen, így két projekt ügyében, a székesfehérvári múzeum, és az abádszalóki önkormányzat beruházása miatt összesen 3,3 milliárd forint visszafizettetését javasolják.

„Ha és amennyiben az OLAF úgy gondolja, hogy a magyar választási kampányban szeretne részt venni, akkor érdemes lenne magyar ismerősöket, barátokat találni nekik, egy pártot alapítani, és részt venni a választási küzdelemben. Minden egyes OLAF-eljárásnál, hogyha az bármilyen bűncselekmény vagy szabálytalanság gyanúját felveti, az ügyészség vizsgálatot indít. Minden esetben álltunk a vizsgálatok elé, de azért azt, hogy a választásokat megelőző 60 napban, régen megvizsgált, lezárt és szabályosnak talált ügyeket felelevenítsenek, ezt mi egy kicsit komolytalannak tartjuk” – fogalmazott Gulyás Gergely.

A Hír TV hétfőn már rákérdezett a vizsgálat eredményére az államtitkárnál, de Homolya komolytalannak nevezte az ellene indult vizsgálatot, és azt mondta, ezek nagyon bagatell ügyek.

– Ellenem van egy OLAF vizsgálat 2010 óta. Ez korábbi ügyeimmel kapcsolatban, de az OLAF egyébként lezárta ezt a vizsgálatot.
– És azt lehet már tudni, hogy milyen eredménnyel?
– Hát, szerintem Önök azt gyorsabban meg fogják tudni, hogy milyen eredménnyel. Ezek azt gondolom, nagyon bagatell ügyek – nyilatkozta az elmúlt nap Homolya Róbert a Hír TV-nek.

 

Feljelentést tesz az MSZP

A szocialisták szerint az adófizetőkre hárítják az uniós pénzek visszafizetését, miközben a kormány államtitkára hibázott.

Ez is azt bizonyítja, hogy az Orbán-kormány, a Fidesz egy államilag szervezett korrupciós rendszert működtet, abszolút nem figyel a szabályokra, összeférhetetlen/nem összeférhetetlen, családtag/nem családtag, minden pénzért lehajolnak, minden pénzre szükségük van, ez is az adófizetőknek fog fájni – mondta a párt frakcióvezetője, Tóth Bertalan.

A Tiborcz-ügy és az Öveges-program bűnszövetkezete összefügg – erről tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Hadházy Ákost. Az LMP társelnöke szerint az adóhatóság nyomozói is megerősítették, hogy súlyos visszaélések történtek a tanterem-felújítási programban, amit egy közreműködő cég köt össze a lámpatenderrel – az időközben zrt.-vé alakult Tender-Network Kft. ugyanis mindkét projektben tanácsadóként szerepel. Hadházy Ákos szerdai sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy a Tiborcz-ügy, Homolya Róberttel is összeér Szekszárdon.

„A Tiborcz-ügyet egyetlenegy szálon nem zárta le a Polt Péter ügyészsége, ez pedig éppen a Homolya Róbertet is érintő ügy, hiszen ez a kft., ez Homolya Róbert által alapított kft., és információnk szerint most is van ehhez befolyása. Azt kell tudni, hogy amikor arról beszélünk, hogy Magyarországon egy céghálózat jött létre és egy maffiaszerű hálózat épül ki az európai uniós pénzek ellopására, akkor ennek az egyik résztvevői a közbeszerzési tanácsadócégek lehetnek” – emelte ki az LMP társelnöke.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!