2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Jövőre Magyarországra jön Macron

Hír TV

2017. december 12., kedd 13:30, frissítve: kedd 14:00

Áder János a klímacsúcs előtt hívta meg a francia államfőt.

Áder János köztársasági elnök is részt vesz Párizsban a One Planet Summit nevű klíma-csúcstalálkozón. A megnyitó előtt találkozott Emmanuel Macron francia elnökkel, és fél órán keresztül tárgyalt vele, írja az MTI.

Az államfő a megbeszélésen ismét meghívta Macront Magyarországra, aki elfogadta, és jelezte, a jövő év első felében Budapestre jön. A francia elnök nyáron a hazája és a V4-ek találkozóján már egyeztetett Orbán Viktorral, utána merült fel, hogy még ebben az évben megismételhetnék a csúcsot, de ez nem jött létre.

A klímacsúcson egyébként a két évvel ezelőtt elfogadott párizsi klímamegállapodás végrehajtásáról lesz szó. Áder az MTI tudósítójának úgy nyilatkozott, hogy Macronnal egyetértettek abban, hogy öt feltétele van annak, hogy az egyezmény célja megvalósulhasson, azaz a Föld légkörének középhőmérséklete az évszázad végére ne növekedjen 2 Celsius-fokot meghaladó mértékben az iparosodás előtti szinthez képest. Például az, hogy a megállapodást ki kell terjeszteni úgynevezett szubnacionális szervezetekre, azaz városokra, régiókra, szövetségi államokra, és a klímavédelmi mozgalmakat is részes félként kell a megállapodásban elfogadni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!